Incident u Puli, rehabilitacijski trener NK Istra 1961 nasrnuo na glavnog suca

Ponedjeljak, 18. srpnja 2022. 10:17 Napisao/la  SC

Delegat utakmice zbog dima nije mogao pročitati sadržaj  transparenta koji su izvjesili navijači Hajduka

Lovro Majkić i Marko Livaja
Lovro Majkić i Marko Livaja Foto: HNK Hajduk/Facebook

Nakon utakmice u Puli između Istre 1961 i Hajduka (0:2) došlo je do incidenta, u zapisniku piše:

- Nakon završetka utakmice rehabilitacijski trener NK Istra 1961 Borja Zabala je dobio crveni karton iz razloga jer se unio u lice glavnom sucu. Navedeni incident dogodio se na terenu za igru i to prilikom izlaska s terena, zapisao je delegat utakmice.

Domaćini su bili ozlojađeni suđenjem Tihomira Pejina zbog toga što prema njihovu viđenju nije dosudio prekršaj Marka Livaje nad vratarom Lovrom Majkićem, u nastavku akcije Hajduk je izveo udarac iz kuta, a Marko Livaja postigao drugi pogodak.

Lovro Majkić žuti karton zbog prigovaranja sucu dobio je tek nakon što je utakmica završila.

Inače, Zabala se "unio u lice" Pejinu, lagano je rukom nasrnuo na suca, Pejin je također žustro reagirao...

Što se tiče događanja navijača, utakmica je prekinuta zbog bakljade, delegat je između ostalog zapisao sljedeće:

- ... Domaća navijačka skupina Demoni koji su bili smješteni na sjevernoj tribini (bilo ih je 200) je u 56-oj minuti utakmice zapalila 1 baklju koja je izgorjela na tribini. Gostujuća navijačka skupina Torcida kojih je bilo oko 1200 smještenih na južnoj tribini zapalila prvu baklju u 14 minuti te je ista izgorjela na tribini, dok je drugu baklju zapalila u 26. minuti koja je također izgorjela na tribini. U 70. minuti utakmice gostujuća navijačka skupina Torcida prvotno je zapalila 2 baklje i 4 bljeskalice te su iste sve bačene u teren za igru, potom su zapalili još 13 baklji koje su izgorjele na tribini. Zbog navedenog sudac je morao prekinuti utakmicu od 70 - 72. minute. Ponovo u 73. minuti gostujuća navijačka skupina Torcida pali 1 baklju i istu bacaju u teren za igru zbog čega je sudac morao prekinuti utakmicu te je prekid trajao 30 sekundi. Također su isti u 73. minuti zapalili 3 baklje i 2 dimne kutije koje su sagorjele na tribini. Također je ponovno u 74. minuti utakmice zapaljena 1 dimna kutija koja je sagorjela na tribini. Od 70. minute utakmice pa sve do 80. minute utakmice gostujuća navijačka skupina Torcida neprimjereno skandira : "Mi smo djeca ulice, ne poštujemo zakone, mrzimo policiju, baklje ćemo paliti i za to nećemo žaliti". U 70. minuti utakmice gostujuća navijačka skupina stavila je neprimjereni transparent ali zbog baklji i dima nije se uspio pročitati cijeli sadržaj s time da je na tom transparentu u jednom dijelu pisalo: "Antoliću lopove.." te su isti 2 do 3 minute skandirali: "lopove, lopove...".

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.