Radnički nogometni klub Split svečanom akademijom proslavio stoti rođendan

Nedjelja, 15. travnja 2012. 14:36 Napisao/la  Ivan Jelić

Na svečanoj Akademijiu Hrvatskom nogometnom kazalištu proslavljen je stoti rođendan Radničkog nogometnog kluba Splita. Svečanosti su prisustvovali brojni uglednici javnog i sportskog života

Radnički nogometni klub Split osnovan je 16. travnja 1912. godine u Plinarskoj ulici i u nedjelju je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu proslavio stoti rođendan. Današnji Split je osnovan pod imenom Anarh, a osnivač kluba je bio danas pokojni Šime Rosandić. Veličanstvena proslava rođendana dokazala je koliko je RNK Split zapravo cijenjen i voljen, jer su proslavi prisustvovale brojne osobe iz sportskog ali i janovig života.

Između ostalih, na akademiji su bili bivši predsjednik Republike Stipe Mesić, bivši predsjednik hrvatskoga Sabora Luka Bebić, ministar Arsen Bauk, Banjalučki biskup Franjo Komarica, predsjednik Udruge prvoligaša Branko Laljak, delegacija Dinama na čelu s Mirko Barišićem i Zdravkom Mamićem... Svi su oni svojim prisustvom željeli uveličati stoti rođendan Splita. Posthumno su nagrađeni velikani kluba Šime Rosandić, Milan Hristić, Tomislav Ivić, Milorad Bibić "Mosor", Andrija Knežević...

Nagrade su dodijeljene i živućim zaslužnicima, Stanku Poklepoviću, Milanu Viđaku, Milivoju Lalinu, Žarku Mihaljeviću, a u ime grada Splita nagradu je primila dogradonačelnica Anđelka Visković. Himnu kluba pod nazivom "Igraj Splite, volimo te" izveo je Teo Brajčić. Predsjednik kluba Slaven Žužul je rekao:

- Veliko hvala svima, onima koji su s nama, ali i onima koji nisu. Svi su oni ugradili sebe u naš klub. Neka živi naš Split i duh Anarha u njemu. Bit ćemo još jači i bolji, poručio je predsjednik Slaven Žužul.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.