Nenad Bjelica: Zanimaju samo prvo mjesto i trofeji! Ni drugo mjesto za nas nije opcija!

Ponedjeljak, 11. siječnja 2021. 11:34 Napisao/la  SC

Naši igrači više nisu sretni bez pobjeda, to je zapravo najveća promjena, kaže trener nogometaša Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Nenad Bjelica u razgovoru za Sportske novosti ponovo je istaknuo naglašene ambicije osječkog kluba:

- Od prvog dana rekli smo da nas prosjek ne zanima, premirana je samo izvrsnost, samo prvo mjesto i trofeji. Ni drugo mjesto za nas nije opcija. Momčad je to spremno prihvatila, iz dana u dan gradimo taj pobjednički mentalitet. Kroz svaki trening to osjetim, u svakoj vježbi, inzistiram da se vidi ta želja za pobjedom. To je proces koji se ne stvara klikom, nego godinama. Svi znamo koji su klubovi veliki i koje su nacije velike. Svi oni su pobjednički mentalitet zidali desetljećima i kad postaneš dio njih, znaš što se od tebe očekuje i kako se moraš postaviti. I naši igrači više nisu sretni bez pobjeda, to je zapravo najveća promjena. To se vidi u svakoj utakmici. Posebno u onim kako ih volimo nazvati “malim” utakmicama. U njima smo ozbiljni, disciplinirani i odlučni, u njima govorom tijela dajemo suparnicima do znanja da smo došli pobijediti, kaže Bjelica.

Osijek je na ljestvici samo prividno u prednosti pred Rijekom i Goricom:

- Dinamo i Rijeka odlično su igrali u Europi, prezentiravši nas kao ligu na najbolji mogući način. Kvaliteta nogometa u HNL-u neupitno raste. Mislim da je kvaliteta terena jako pomogla tome. Možda je zbog njih povećana razlika između gornjeg i donjeg dijela ljestvice, ali tu nema veće štete. Imamo Jako zanimljivu boru za vrh, za europska mjesta, ali i za ostanak u ligi. Svake sezone iz pogona nam izlaze odlični mladići, imamo puno transfera, što je najbolji dokaz da imamo vrijednost, naglašava Bjelica.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.