Prva HNL: Zoran Zekić debitirao pobjedom na Poljudu, Hajduk doživio drugi uzastopni praz

Nedjelja, 22. listopada 2023. 20:10 Napisao/la  T. B.
Prva HNL: Zoran Zekić debitirao pobjedom na Poljudu, Hajduk doživio drugi uzastopni praz

Prva HNL - 12. kolo

HAJDUK – OSIJEK 0:2

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 21.000

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

VAR sudac Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Brlek (46), 0:2 Lučić (75-ag)

Žuti kartoni: Šarlija, Sigur, Diallo (Hajduk). Gržan, Omerović), Lovrić (Osijek)

HAJDUK: Lučić 5, Sigur 5, Šarlija 5 (od 57. Livaja 6), Elez 5 (od 65. Diallo 5), Melnjak 5, Žaper 5 (od 71. Mikanović 5 ), Krovinović 5, Pukštaš 5, Benrahou 5, Sahiti 5, Trajkovski 5 (od 65. Dajaku 5).

OSIJEK: Malenica 7, Gržan 7, Manev 7, Duarte 7, Bralić 7, Nejašmić 7, Brlek 7,5 (od 62. Mkrthyan 6,5), Omerović 7 (od 77. Fiolić 6), Caktaš 6 (od 46. Jugović 6,5), Pušić 6 (od 46. Lovrić 6,5), Mierez 6 (88. Drambaiey -)

Zoran Zekić debitirao je na klupi Osijeka pobjedom na Poljudu, Hajduk je doživio drugi uzastopni poraz nakon pobjede protiv Dinama.

Marka Livaju, koji fizički i psihički nije potpuno spreman, trener Ivan Leko ostavio je na klupi za pričuve, dok je od prve minute nakon gotovo tri mjeseca pauze priliku dobio Rokas Pukštas.

Umjesto Livaje od prve minute Aleksandar Trajkovski.

Osijek je došao u zatvorenoj formaciji, koja je tijekom cijele utakmice djelovala vrlo kompaktno, Hajduk tijekom 90 minuta nije uputio udarac u okvir vratiju iako je imao nekoliko (polu)prilika.

Najbolju za Hajduk u prvom dijelu nije iskoristio Pukštaš, koji u padu nije dobro zahvatio loptu ispred Malenice.

Gosti su jedinu priliku u prvom dijelu stvorili u kontri, Caktaš je pucao na ulasku u kazneni prostor, Lučić je bio na mjestu.

Nakon samo dvadesetak sekundi igre gosti su preko Brleka poveli, Gržan je odigrao Mierezu, koji je proslijedio loptu do Brleka, koji je pucao s desetak metara iskosa zdesna ravno u Lučića od kojega se lopta odbila u mrežu.

Leko je u 57. minuti uveo nespremnog Livaju umjesto Šarlije, navijači su čekali čudo.

Bolju igru u drugom dijelu gosti su materijalizirali u 74. minuti, Omerović je pokraj trojice domaćih igrača pucao s ruba kaznenog prostora slijeva, lopta je pogodila desnu stativu, potom je pogodila u leđa Lučića i završila u golu.

U samoj završnici Lovrić je iz slobodnog udarca s 20 metara zatresao lijevu Lučićevu stativu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.