Prva HNL: Vijest da je Gorica pobijedila Hajduk odavno više nije iznenađenje

Utorak, 30. lipnja 2020. 23:06 Napisao/la  SC

U 53. minuti  Ndiaye postigao pogodak za 3:1, Hajduk objektivno nema toliko kvalitete da bi se mogao drugi put vratiti u utakmicu

Prva HNL: Vijest da je Gorica pobijedila Hajduk odavno više nije iznenađenje

Gorica je pobijedila Hajduk što je vijest koja odavno ne spada u iznenađenja.

Naprotiv, s obzirom na viđeno u utakmicu u Velikoj Gorici bilo bi iznenađenje da je Hajduk uspio ostvariti pozitivan rezultat.

U 18. minuti u jeku domaćeg pritiska Posavec je odbio loptu, Ndiaye stigao prvi do lopte i zdesna vratio u sredinu kaznenog prostora, u gužvi Hamad je mirno loptu plasirao u mrežu - 1:0.

Nakon ubačaja iz kuta zaspala je splitska obrana, prebačena lopta s prve vratnice stigla je na drugoj vratnici do Suka, koji je loptu imao vremena primiti na prsa i nogom poslati u mrežu - 2:0.

Gorica je do odmora bila puno bolja, posebice u prvih pola sata, kada je stvorila nekoliko prilika.

Najbolju nije iskoristio Hamad u 21. minuti, Posavec je obranio zicer.

Nakon pola sata Hajduk je uspostavio ravnotežu u posjedu lopte, ali nije bio opasan u završnici.

U sudačkoj nadokadi dogodila se neobjašnjiva pogreška Jovičića, koji je u zadnjoj liniji pokušao loptu gurnuti kroz noge Jakolišu.

Napadač Hajduka prihvatio je dar, otrčao prema Kahlini, smanjio rezultat i vratio Hajduk u utakmicu neposredno prije odmora.

U 53. minuti na kraju brze i okomite transformacije domaće momčadi, Ndiaye je ušao u kazneni prostor zdesna i loptu gurnuo u mrežu uz bližu vratnicu - 3:1.

Time je utakmica bila riješena, jer Hajduk objektivno nema toliko kvalitete da bi se mogao drugi put vratiti u utakmicu.

Gorica je mirno kontrolirala vodstvo do završnice, kada je Hajduk pritisnuo domaćina i stvorio dvije poluprilike (Juranović 87, Brnić 88).

Na kraju je Posavec ponovo uspio ublažiti poraz, vratar Hajduka obranio je Špikićev udarac u sudačkoj nadoknadi.

GORICA: Kahlina, Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja, Kalik (90+2 Maslowski), Suk (79 Mudrinski), Babec, Hamad (71 Dvorneković), Lovrić (79 Špikić), Ndiaye (90+2 Gadže)

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Vušković, Čolina (70 Kreković), Brnić, Nejašmić (70 Blagajić), Čuić, Jakoliš (70 Dolček), Jradi, Eduok

Utakmica 32. kola: Gorica - Hajduk 3:1 (Hamad 18, Suk 43, Ndiaye 53/Jakoliš 45+3)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.