Prva HNL: Theophile u 95. minuti donio Dinamu pobjedu u Velikoj Gorici

Subota, 23. siječnja 2021. 19:05 Napisao/la  SC
Theophile
Theophile

U 95. minuti lopta se nakon ubačaja iz prekida odbila do Theophilea, koji je ljevicom loptu kroz noge Jovičiću poslao u mrežu - 3:4.

Dinamo je pobijedio Goricu dvama pogocima u završnici uzbudljive golijade u Velikoj Gorici.

U 11. minuti zakasnio je Theophile, VAR je potvrdio da Dieye nije bio u zaleđu kada je istrčao ispred Livakovića i zatresao mrežu - 1:0.

Uslijedio je snažni pritisak Dinama koji je preokrenuo rezultat.

Prvo je u 35. minuti Ivanušec u kaznenom prostoru uspio pronaći slobodan prostor za udarac s 12 metara, a onda se Oršić u 41. minuti s loptom u mjestu okrenuo oko Dvornekovića i pogodio mrežu.

U 43. minuti Lovrić je vratio Goricu u utakmicu, nakon što je ušao u prostor ispred Theophilea i spretno svladao ukalizalog Livakovića - 2:2.

U drugom dijelu igralo se puno suzdržanije dok Gorica nije povela.

U 61. minuti Špikić se otvorio na udarcu na rubu kaznenog prostora, lijevom nogom s desne strane pogodio je malu mrežicu u daljnjem kutu - 3:2.

Dinamo je do kraja utakmice stalno pritiskao, stvorio nekoliko (polu)prilika, ali sve do završnice nije izgledao dovoljno odlučno u završnici.

U 88. minuti Musa je neoprezno naletio na Petkovića u gužvi, sudac Zebec pokazao je na bijelu točku, Petković je pogodio za 3:3.

GORICA: Banić, Doka (72 Musa), Moro, Jovičić, Čabraja, Babec, Kalik (81 Mudrinski), Špikić (81 Hamad), Dvorneković (69 Golubickas), Lovrić, Dieye

DINAMO: Livaković, Moharrami (85 Atiemwen), Theophile, Perić, Gvardiol, Ivanušec, Ademi, Jakić (68 Kastrati), Oršić (90 Franjić), Petković, Gavranović

Utakmica 17. kola: Gorica - Dinamo 3:4 (Dieye 11, Lovrić 43, Špikić 61/Ivanušec 35, Oršić 41, Petković 89-11m, Theophile 90+5)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.