Prva HNL: Rijeka odigrala sjajno prvo poluvrijeme, Inter do odmora mogao primiti više od četiri pogotka

Nedjelja, 24. studenog 2019. 19:37 Napisao/la  SC

Statistika prvoga poluvremena ukazuje da je Rijeka prema učinku odigrala najbolje poluvrijeme ove sezone: posjed lopte 68 posto, udarci u okvir 7:0...

Antonio Čolak (Rijeka)
Antonio Čolak (Rijeka)

 

Prva HNL - 16. kolo

INTER - RIJEKA 4:1

ŠRC Zaprešić. Gledatelja: 1000

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) 7

Strijelci: 0:1 Andrijašević (6), 0:2, Čolak (23), 0:3 (27), 0:4 (32), 1:4 Soldo (90+1)

Žuti kartoni: Mazalović (78), Tomečak (80)

INTER: Frelih 5, Soldo 5,5, Grgić 5, Tatomirović 5, Čeliković 5, Mazalović 5,5, Mlinar 5,5, Ahmedi 5 (65 Mitrović -), Bosec 5,5, Ljubić 5, Serderov 5

RIJEKA: Prskalo -, Tomečak 6,5, Župarić 6,5, Escoval 6, Smolčić 6, Capan 6, Halilović 7 (75 Pavičić -), Andrijašević 7,5,  Gorgon 7, Murić 6,5 (63 Acosty -), Čolak 7,5  (71 Puljić -)

Nogometaši Rijeke pobijedili su Inter sjajnom igrom u prvom dijelu.

Taman kada netko neupućen pomisli da Rijeka ima momčad s kojom se Dinamo može poigravati kao u 15. kolu, igrači Rijeke dokažu da ipak spadaju u vrh hrvatskog nogometa.

Samir Toplak sigurno nije neupućen u hrvatski nogomet, ali trener Intera u pripremi utakmica protiv Rijeke ponekad zna biti bahat kao da je trener Dinama.

Nije mu prvi put da se naivno otvori u jednoj utakmici protiv Rijeke, na sličan način dobio je sedam komada od Igora Bišćana na Rujevici u travnju prošle sezone!

Podignuo je Toplak zadnu liniju taman onako kako najviše odgovara igračima koja znaju igrati, prema rasporedu središnjeg bloka očito je odlučio igrati "jedan na jedan" s napadačima Rijeke.

Nauživali su se nogometa igrači Rijeke do odmora, odavno nisu igrali protiv neke momčadi koja se brani jedino pogledima!

Igrači Intera mogli su samo gledati kako lopta kola između igrača Rijeke, najčešće su gledali u leđa riječkim napadačima.

Postignuli su razigrani igrači Rijeke četiri pogotka, a mogli su postići još barem tri (Andrijašević 13, Murić 17, Gorgon 31) tako da se Toplak već do odmora prisjeti utakmice na Rujevici nakon koje je pošteno priznao da je bio bahat.

U 9. minuti Župarić je dugačkom loptom proigrao Andrijaševića, koji je pobjegao stoperima Intera i ušao u kazneni prostor na desnoj strani.

Vratar Intera neobjašnjivo je istrčao i ostao u raskoraku, Andrijašević takve pogreške rutinski kažnjava - 0:1.

U 23. minuti Adrijašević je opet pobjegao domaćim braničima na istom mjestu kao kod pogotka, ovog puta gurnuo je Čolaku koji je loptom prebacio Freliha - 0:2.

U 27. minuti Halilović je gurnuo loptu iza leđa (pre)visoko postavljene domaće obrane, Murić je ušao zdesna, gurnuo loptu Čolaku koji je opet istrčao sam ispred Freliha - 0:3.

U 32. minuti Tomečak je projurio desnom stranom do korner-linije, Gorgon se pravodobno otvorio u ravni prve vratnice i loptu silovito preko Freliha zakucao u mrežu - 0:4.

Momčad Intera u prvom dijelu praktično nije stigla organizirano do kaznenog prostora Rijeke, pritisak gostiju bio je prevelik da bi domaći igraču uspjeli povezati nekoliko dodavanja.

Statistika prvoga poluvremena ukazuje da je Rijeka prema učinku odigrala najbolje poluvrijeme ove sezone: posjed lopte 68 posto, udarci u okvir 7:0...

U drugom dijelu igrala je riječka momčad u ležernijem ritmu.

Nema to veze sa snagom nego s mentalitetom igrača Rijeke kojega su pokazali drugi put zaredom na gostovanjima.

Isto kao u drugom poluvremenu u Osijeku, ova momčad Rijeke u Zaprešiću je još jednom pokazala da nema sportski mentalitet krvnika, koji bi bez milosti dotukao nemoćnog protivnika poput Intera.

Iako je Inter puno slabija momčad od Osijeka, čim je nestalo riječkog pritiska, lakše su igrači Intera dolazili do slobodnog prostora, počeli su dobivati duele, pa je utakmica postala uravnoteženija u posjedu lopte i stvorenim prilikama.

Na kraju utakmice Soldo je u sudačkoj nadoknadi dotrčao kroz sredinu do Župarića kao da je na šetnici, oslobodio se varkom tijela stopera Portlanda i snažnim udarcem sa 18 metara pogodio lijevi kut vratara Rijeke - 1:4.

U 83. minuti Ljubić je s 20 metara pogodio vratnicu, Mazalović je odbijenu loptu glavom poslao pokraj vratiju.

Riječka momčad u drugom dijelu očito se pripremila igrati na kontre, mogla se mreža Freliha zatresti još koji put da su Čolak (50, 58) i Acosty (80) bolje reagirali.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.