Prva HNL: Rijeka i Slaven Belupo odigrali neodlučeno u zaostaloj utakmici odigranoj u Koprivnici

Srijeda, 30. siječnja 2019. 19:20 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: Slaven Belupo - Rijeka 1:1. Podjela bodova je sportski pravedna prema prikazanom u utakmici kojom je  Igor Bišćan nastavio pozitivan niz iz prošle godine

Ivan Krstanović (S. Belupo) i Dario Župarić (Rijeka)
Ivan Krstanović (S. Belupo) i Dario Župarić (Rijeka) Foto: www.epodravina.hr

 

Prva HNL - 18. kolo

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:1

Stadion u Koprivnici. Gledatelja 1500

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 7

Strijelci: 0:1 Acosty (48), 1:1 Bačelić-Grgić (85)

Žuti kartoni: Punčec (9), Goda (24), Čolak (79)

SLAVEN BELUPO: Filipović 6,5, Karamarko 6, Nowak 6, Šarlija 6, Goda 6, Vidović 6, Bačelić-Grgić 6,5, Plantak 6 (74 Jajalo -), Doležal 5,5 (74 Dolček -), Bongongui 5,5 (52 Mladen 6), Krstanović 6

RIJEKA: Sluga 6,5, Raspopović 6 (35 Escoval 6), Župarić 6, Punčec 6, Mamić 6, Lončar 6, Pavičić 6,5, Ćanađija 6 (80 Halilović -), Kvržić 6, Acosty 6,5, Čolak 6,5 (88 Puljić -)

Nogometaši Rijeke odigrali su neodlučeno u zaostaloj utakmici 18. kola protiv Slavena Belupa, utakmica u Koprivnici završila je rezultatom 1:1.

Podjela bodova je sportski pravedna prema prikazanom u utakmici kojom je trener Igor Bišćan nastavio pozitivan niz iz prošle godine.

Time Bišćan može biti zadovoljniji nego sadržajem igre riječke momčadi.

Iznenadio je Bišćan više postavom nego sastavom, Ćanađija je igrao na mjestu povučenog napadača iza Čolaka.

Zadnji put u HNL-u igrao je tako visoko prije pet sezona u dresu Slavena Belupa!

Budući da je na klupi ostao Puljić, teško je dokučiti što je Bišćan htio postići u napadu s igračem prirodno bezopasnim za vratare.

Nije problem pojedinačno kvalitetnije riječke momčadi bio toliko postava koliko pristup, posebice u tranziciji.

Domaća je momčad djelovala je kompaktno i agresivno u bloku, pa Rijeka cijelu utakmicu nije mogla uspostaviti smisleni protok lopte na postavljenu obranu iako je ostvarila veći posjed lopte.

Posebice je izostala tranzicija, presporo je riječka momčad izlazila iz svoje trećine da bi bila opasna.

U prvom dijelu Rijeka je u zadnjoj trećini prvi put nešto osmišljeno odigrala tek u 42. minuti, kada je jedan igrač Rijeke konačno uspio odigrati tzv. zadnji pas.

Bio je to Ćanađija, koji je okomito proigrao Acostyja po desnoj strani kaznenog prostora, vratar Filipović pravodobno je zatvorio napadača Rijeke u mrtvom kutu.

U 44. minuti Rijeka je prvi put izravno zaprijetila, ali nakon prekida.

Nakon kratkog Kvržićeva odigravanja iz prekida, Mamić je snažnim udarcem s 24 metra loptu poslao u desni kut, Vidović je dotaknuo loptu koja je promijenila smjer, Filipović je dobro reagirao.

Najbolju priliku u prvom dijelu propustili su domaći igrači.

U 28. minuti Bačelić-Grgić lucidno je po desnoj strani iza Mamićevih leđa prigrao Karamarka, koji je izašao sam ispred Sluge u kaznenom prostoru.

Vratar Rijeke uspio je tijelom zatvoriti prilaz desnom braniču domaćih.

Izgledala je domaća momčad još nekoliko puta opasno, ali se ništa konkretno nije dogodilo osim udarca Bačelić-Grgića (3).

Tijek drugoga dijela utakmice odredio je pogodak odmah nakon odmora.

U 48. minuti Mamić je ubacio slijeva, Čolak je skočio i glavom loptu dodao Acostyju, koji je bez skoka sa sedam metara glavom loptu poslao u lijevi Filipovićev kut - 0:1.

Lakoćom je Rijeka postignula pogodak praktično ni iz čega što je odlika kvalitetnih momčadi.

Nakon primljenog pogotka domaći igrači podignuli su razinu trke, desetak minuta trajao je jači pritisak na obranu Rijeke.

Kroz pas-igru ništa Slaven Belupo u tom razdoblju nije napravio konkretno, ali jest iz prekida.

U 56. minuti ubacio je Bačelić-Grgić s desnog boka, Vidović je nadskočio riječku obranu, loptu je glavom sa 6 metara poslao po sredini, Sluga je uspio skrenuti loptu u gredu od koje se lopta odbila u polje.

Nakon sat vremena počela se igrati utakmica, koju je riječka momčad mogla samo poželjeti da je mogla uspostaviti okomitu tranziciju.

Momčad Slavena Belupa morala je stati visoko i početi pritiskati da bi izjednačila, gosti su se zbili u svojoj trećini i čekali priliku iz kontre.

U 81. minuti Rijeka je prvi put u tranziciji uspjela probiti dvije protivničke linije zahvaljujući Pavičiću, koji je u okomitom trku prošao trojicu igrača i pravodobno gurnuo loptu Čolaku.

Izašao je napadač Rijeke na čistinu zdesna, vratar Filipović loptu je idealno odbio natrčalom Haliloviću, koji je sa sedam metara promašio prazna vrata!

Kao što obično biva, kazna je stigla u 85. minuti.

Opet se sve opasno za Rijeku dogodilo na lijevoj strani obrane, gdje je mladi Dolček loptu malonogometnim potezom prebacio preko Mamića i onda glavom proigrao Bačelić-Grgića iza Punčecovih leđa.

Najbolji igrač domaće momčadi sa šest metara gurnuo je loptu u desni kut prije nego što je Župarić stigao zatvoriti prostor iza Punčeca - 1:1.

Riječka momčad primila je pogodak iz gužve, kada je obrana bila tako poziciono postavljena da je lopta mogla proći jedino zrakom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.