Prva HNL: Osijek pobijedio Šibenik, Mierez odmah kaznio Jurićev promašaj

Petak, 16. srpnja 2021. 22:59 Napisao/la  SC
Slavlje u Gradskom vrtu
Slavlje u Gradskom vrtu

Osijek je uvjerljivo pobijedio Šibenik u 1. kolu.

Sve najvažnije dogodilo se za dvije minute!

U 62. minuti Jurić je sam istrčao pred Ivušića, vratar Osijeka uspio je sačuvati mrežu u situaciji jedan na jedan, takve se prilike napadačima događaju na treninzima za vratare...

U idućem napadu Miloš je ubacio zdesna, Meirez je ispred prve vratnice loptu glavom skrenuo u bliži kut, Rogić je zakasnio, napadač Osijeka postigao je pogodak iz vrlo teške pozicije - 1:0.

Osijek je pobjedu potvrdio dvama Boharovim pogocima u završnici utakmice.

Prvo je Bohar u 90. minuti iz blizine pogodi mrežu u razdoblju tijekom kojega su se Šibenčani izožili (kontra)napadima domaćina, u 95. minuti Bohar je zatresao mrežu iz kaznenog udarca koji je skrivio Bilić.

Zasluženo je Osijek pobijedio, stvorio je više prilika, Rogić je nekoliko puta dobro intervenirao (Pilj 42, Gržan 88), Jugović (25) je glavom loptu poslao u gredu.

Ipak ostaje dojam da se utakmica prelomila nakon Jurićeva promašaja...

OSIJEK: Ivušić, Jurčević, Čeberko, Lončar, Miloš, Pilj (66 Nejašmić), Žaper, Jugović (80 Ndockyt), Bohar, Gržan (90+1 Bočkaj), Mierez (90+1 Mance)

ŠIBENIK: Rogić, Kvesić, Bilić, Perić, Batarelo, Ćurić, Bačelić-Grgić (77 Julardžija), Mesa (84 Lopze), Marin, S. Sahiti (60 Delić), Jurić

Utakmica 1. kola: Osijek - Šibenik 3:0 (Mierez 63, Bohar 90, 90+5-11m)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.