Prva HNL: Lokomotiva pobijedila Hajduk u domaćem debiju Paola Tramezzanija

Subota, 30. siječnja 2021. 21:37 Napisao/la  Toni Bilić
Mijo Caktaš nije iskoristio kazneni udarac
Mijo Caktaš nije iskoristio kazneni udarac

Prva HNL - 18. kolo

HAJDUK – LOKOMOTIVA 0:1

Stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Tihomir Pejin 7 (Donji Miholjac)

VAR sudac: Marin Vidulin (Kanfaran)

Strijelac: 0:1 Petrak (4)

Žuti karton: Teklić (Hajduk ), Cipetić, Jelavić, Šimić, Marić (Lokomotiva)

HAJDUK: L. Kalinić 5, Todorović 5, Vušković, 5 Simić 5, Mujakić 5,5, Atanasov 5, Jurić, 5 Teklić 5 (od 46. Umut 5), Caktaš 5 (od 67. Jakoliš 5), Jairo 5, Diamantakos 5 (od 67 Dolček 5)

LOKOMOTIVA: Santini -, Cipetić 6, Papadopoulos 6,5, Lešković 6, Marković 6, Čeliković 6 (od 59. Pivarić 6), Kallaku 6 (od 75. Marić -), Petrak 7, Đira 6,5 (od 76. Osmanković 6), Aliyu 6 (od 29. Emerson 6), Jelavić 6 (od 59. Šimić 6)

Lokomotiva je pobijedila Hajduk na Poljudu i još više produbila krizu u splitskom klubu unatoč nedavnoj promjeni trenera.

Novi trener Paolo Tramezzani, kojem je ovo bio debi na klupi na praznoj poljudskoj ljepotici, ponovno je izmješao početnu jedanaestoricu.

Od prve minute krenuo je Brazilac Jairo koji nije bilo niti u zapisniku dvoboja sa Dinamom, na lijevom boku se pojavio Mujakić umjesto ozlijeđenog Čoline, od prve minute krenuo je Teklić koji protiv Dinama nije zaigrao niti minute.

Lokomotiva je stigla nakon dva uzastopna domaća poraza, od Osijeka i Šibenika, s gol-razlikom 0:7.

Nakon samo četri minute igre gosti su poveli, sa desnog boka u kazneni prostor domaćina ubacio je Aliyu, loptu je prihvatio nekadašnji hajdukovac Nikica Jelavić, vratio je povratnu loptu za Petraka koji je pucao sa 17 metara, lopta je pogodila Atanasova i završila je u desnom gornjem kutu Kalinića - 0:1.

Domaćini su pokušavali doći do poravnanja, ali nisu uspjeli u tome.

Gledali smo jedno od najgorih, ako ne i najgore prvo poluvrijeme Hajduka u posljednjih nekoliko sezona.

Niti jedan udarac nisu usputili domaćini prema vratima Santinija.

Na početku drugog dijela bijeli su imali priliku za poravnanje, nakon slobodnog udarca koji je izveo Atanasov sa desne strane, Jelavić je igrao rukom u kazenom prostoru, sudac Pejin je pokazao na bijelu točku.

Kapetan Caktaš poslao je loptu metar pored lijeve stative!

Ovo je Caktašu bio treći promašeni penal u dosadašnjem tijeku prvenstva!

Mnogo sreće imali su domaćini u 63. minuti, Kallaku je pucao sa vrha kaznenog prostora, lopta je prošla Kalinića, završila je let na desnoj stativi vratiju bijelih.

Domaćini su bili blizu poravnanja u 85. minuti, Mujakić je s vrha kaznenog prostora lijevom nogom pucao, lopta je pogodila lijevu stativu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.