Prva HNL: Hajduk vodio 2:0 do 88. minute, Indrit Tuci izjednačio u 96. minuti

Nedjelja, 30. listopada 2022. 17:03 Napisao/la  SC
Indrit Tuci
Indrit Tuci

Lokomotiva i Hajduk podijelili su bodove (2:2) u uzbudljivoj završnici utakmice u Kranjčevićevoj.

Ništa se opasno nije dogodilo do 59. minute, kada je Kulenović istaknuo kandidaturu za pormašaj sezone, s 10 metara loptu je poslao preko vratiju ispred kojih je stajao samo Kalinić.

Kazna je brzo stigla, dvije minute kasnije Sahiti je slabašnim udarcem sa 17 metara iznenadio Čavlinu, nije dobro reagirao vratar Lokomotive - 0:1.

Pet minuta kasnije činilo se da je Hajduk riješio utakmicu, Mlakar je iskoristio nedlučnost domaće obrane - 0:2.

Sve je za Hajduk izgledalo mirno dok se u 82. minuti teže nije ozlijedio Kalinić, nesretnoga vratara Hajduka na nosilima su iznijeli s terena čime se očito poremetio balans u splitskoj momčadi.

U 88. minuti Tuci je iskoristio Mikanovićevu pogrešku, ušao je slijeva u kazneni prostor i idealno asistirao strijelcu Aliyuu.

Počelo je razdoblje jakoga pritiska domaće momčadi koje je okrunjeno iznimno efektnim pogotkom, Tuci je na rubu kaznenog prostora volej-udarcem loptu poslao u mrežu - 2:2.

U 97. minuti Sentić je vrhunski reagirao i sačuvao Hajduku bod, kada je Kulenović udarcem glavom s pet metara loptu poslao prema vratima.

LOKOMOTIVA: Čavlina, Cipetić, Mersinaj, De Haas, Milićević (62 Aliyju), Bubanja, Marić, Stojković (59 Goričan), Tuci, Pivarić, Kulenović

HAJDUK: Kalinić (84 Sentić), Mikanović, Awaziem, Elez (33 Simić), Melnjak, Vuković, Fossati (57 Grgić), Sahiti, Krovinović, Biuk (57 Čolina), Mlakar

Utakmica 15. kola: Lokomotiva - Hajduk 2:2 (Aliyu 88, Tuci 90+6/Sahiti 61, Mlakar 66)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.