Prva HNL: Hajduk uvjerljivu pobjedu protiv Rudeša ostvario tek u završnici utakmice

Subota, 16. ožujka 2019. 19:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk - Rudeš 3:0. Sve osim tri nova boda brzo se zaboravilo nakon posljednjeg zvižduka glavnog suca

Prva HNL: Hajduk uvjerljivu pobjedu protiv Rudeša ostvario tek u završnici utakmice
Foto: www.hnkhajduk

 

Prva HNL - 25. kolo

HAJDUK – RUDEŠ 3:0

Stadion Poljud. Gledatelja 12.239.

Sudac Marko Matoc (Zaprešić) 6,5

Strijelci: 1:0 Caktaš (32) 2:0 Jairo (80), 3:0 Caktaš (90)

Žuti kartoni: Svatok (Hajduk ), Rožman (Rudeš)

Crveni karton: Svatok (90, drugi žuti)

HAJDUK: Posavec 6,5, Tudor 6 (od 86. Kalik -), Svatok 5, Lopez 5, Bradarić 6, Nejašmić 6, Palaversa 6 (od 58. Jurić -), Jradi 6, Caktaš 7,5, Tahiraj 6,5 (od 69. Delić -), Jairo 7.

RUDEŠ: Banić 6, Filipović 5,5, Vuco 6, Smoljo 5, Rožman 5,5, Halilović 5,5 (od 86.Jukić -), Štrkalj 5,5, Pasariček 5,5 (od 62. Barić), D. Juranović 5,5, Kovačević 5(od 69. Božić -), Lisakovich 6.

Hajduk je ostvario uvjerljivu pobjedu (3:0) protiv zadnjega Rudeša tek u završnici utakmice, kada su Jairo i Caktaš pogocima dokrajčili goste.

Torcida je svoje mjesto našla na zapadnoj tribini, jer je sjever bio zatvoren zbog neprimjernog transparenta „Maxovi mesari“ koji su bili izvjesili protiv Gorice na Poljudu, te u srazu sa Interom u Zaprešiću.

Prvi priliku domaćini su propustili u 8. minuti, kada je Hajdukov Libanonac Jradi iz blizine pucao, ali je bio neprecizan.

Svoju nadmoć domaćini su materijalizirali golom Caktaša u 32. minuti.

Tahiraj je pobjegao obrani gostiju, zaobišao je vratara Barića uputio je loptu prema praznim vratima, Caktaš  je loptu samo proslijedio u mrežu i "ukrao" gol Tahiraju.

Gosti su mogli poravnati u 37. minuti.

Lisakovich je pobjegao obrani domaćina i umjesto da poslužio slobodnog Kovačevića, Hajdukovca na posudbi u redovima Rudeša, pucao je sa 13 metara s lijeve strane kaznenog prostora, lopta je prošla desne stative Posaveca.

Na otvaranju drugog dijela Lisakovich je pobjegao Lopezu, ušao je iskosa sa desne strane u kazneni prostor, pucao je sa nekih 5 – 6 metara, na sreću bijelih nije bio precizan.

Još jednom je priprijetio Lisakovich, odlično je pucao lijevom nogom sa vrha kaznenbog prostora, Posavec je sjajno reagirao, izbacio je loptu u korner.

Domaćini su uspjeli doći do drugoga gola kada je Jradi ubacio u kazneni prostor, Jairo se odlično primio loptu, pucao s desetak metara i pogodio lijevi donji kut - 2:0.

U sudačkoj nadoknadi na dodavanje Jaira, Caktaš je zabio svoj drugi, a Hajdukov treći gol.

Sve osim tri nova boda brzo se zaboravilo nakon posljednjeg zvižduka glavnog suca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.