Prva HNL: Hajduk uspio sačuvati pobjedu u utakmici protiv Lokomotive

Nedjelja, 21. kolovoza 2022. 23:12 Napisao/la  T. B.
Prva HNL: Hajduk uspio sačuvati pobjedu u utakmici protiv Lokomotive
Foto: HNK Hajduk/Facebook

Prva HNL - 6. kolo

HAJDUK – LOKOMOTIVA 2:1

Gradski stadion Poljud: Gledatelja 18.000

Sudac: Tihomir Pejin 6,5 (Donji Miholjac)

Strijelci: 1:0 Awaziem (33), 2:0 Grgić (39), 2;1 Kulenović (74-11m)

Žuti karton: Mlakar, Elez, Mikanović (Hajduk), Mersinaj, Smakaj, Cokaj (Lokomotiva)

HAJDUK: L. Kalinić 6, Lovrencics 6 (od 75. Mikanović -), Awaziem 6,5, Elez 6,5, Melnjak 5, Fossati 6, (od 66. Atanasov -) Grgić 6,5, Krovinović 6 (od 85. Čubelić - ), Mlakar 5, (od 75. Sahiti -), Biuk 6 (od 84. Čolina -), Livaja 6

LOKOMOTIVA: Čavlina 6, Cipetić 6 (od 70. Vranjković -), Mersinaj 6, Soldo 6, Miličević 5,5, Smakaj 5 (od 46. Stojković 6), Marić 6 (od 86, Cokaj -), Vasilj 5 (od 46. Tuci 5,5), Goričan 6 (od 85. Šotiček -), Kulenović 6

Hajduk je u napokon došao do pobjede u kojoj nije blistao, naprotiv, tresli su se navijači Hajduka do posljednjeg sučevog zvižduka nakon što je Kulenović smanjio na 2:1 s bijele točke.

Raritet je da su strijelci bili stoper Awaziem i veznjak Grgić.

Nakon tri uzastopna poraza, dva europska od portugalske Vitorije i Villarreala, te domaćeg od Dinama, Hajduku je sraz s Lokomotivom bio od izuzetne važnosti.

Uz to u četvrtak na Poljudu gostuje Villarreal u uzvrtanoj utakmici play-offa Konferencijske lige.

Pravo je čudo da domaćini u prvih dvadesetak minuta nisu primili gol, "lokosi" su stalno prijetili Kaliniću.

Prvi puta bijeli su priprijetili u 25. minuti preko Mlakara, koji je bio neprecizan.

Domaćini su poveli golom Axaziema, koji je prihvatio loptu u kaznenom prostoru gostiju, majstorski je prebacio dvojicu "lokosa" i s desetak metara poslao loptu u mrežu iza Čavline - 1:0.

Sjajno je reagirao Čavlina obranivši udarac glavom Livaje iz blizine.

U samoj završnici prvog dijela bijeli su stigli do drugog gola, Krovinović je izveo korner, Elez je s prve stative prebacio loptu na drugu gdje je bio Grgić, koji je iz blizine poslao loptu u mrežu - 2:0.

Dugo se čekala provjera, na kraju je VAR-soba glavnom suca dojavila da potvrdi zgoditak.

U drugom poluvremenu nije bilo uzbuđenja do završnice osim što je Awaziem u kaznemo prostoru srušio Goričana, sudac je pokazao je na bijelu točku, Kulenović je bio siguran realizator.

Na kraju su domaćini uspjeli izdržati pritisak gostiju i sačuvati pobjedu.

Prije početka susreta predstavnik HNL-a Jure Zečević, koji je bio delegat na utakmici, predao je Marku Livajiu trofej za najboljeg strijelca lige u prošloj sezoni, napadač Hajduka postigao je 28 golova.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.