Prva HNL: Hajduk rutinski osvojio tri boda u utakmici protiv Lokomotive

Nedjelja, 16. srpnja 2017. 21:03 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Prve HNL: Lokomotiva - Hajduk 1:3. Carrillo čuvao Futacsa i Vlašića za uzvratnu utakmicu protiv Levskog, Ohandza i Erceg strijelci


Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu u Maksimiru, u prvoj utakmici sezone Hajduk je rutinski stigao do tri boda zahvaljujući većoj individualnoj kvaliteti u napadu.

Napadači Hajduka znalački su iskoristili prilike koje su se ukazale, u dosta tvrdoj utakmici nije ih bilo previše.

Djelomično zbog toga što je trener Lokomotive Mario Tokić igrao zatvorenije s trojicom stopera do zadnjih desetak minuta.

Posljedica takve igre bila je tužna statistika za domaćina u prvom dijelu: ni jedan udarac prema vratima, a kamo li u okvir gola.

Hajduk je bio konkretniji, gosti su pokušavali okomitom igrom probiti gusti blok domaćina.

Budući da Joan Carrillo čuvao Futacsa i Vlašića za uzvratnu utakmicu protiv Levskog, najveća opasnost za domaćine bili su Ohandza i Erceg.

Obojica su bili strijelci.

U 44. minuti Ohandza je izbjegao pažnji braniča Lokomotive, Hamza je pravodobno odigrao u kazneni prostor, Kolinger je zakasnio zatvoriti prostor, a Ohandza sa 8 metara pogodio mrežu - 0:1.

Odmah u nastavku Lokomotiva je izjednačila. Majer je u 47. minuti ubacio s lijeve strane, Karačić je neometan glavom poslao loptu u mrežu - 1:1.

Počela je Lokomotiva igrati nešto konkretnije i otvorenije, što je u 54. minuti kaznio Erceg.

Ohanzda je u akciji na nepostavljenu obranu proigrao Ercega, koji je ušao u kazneni prostor slijeva i pokraj Kolingera desnom nogom naciljao suprotni kut - 1:2.

U preostalih pola sata utakmica se lomila, najveću priliku za domaćina nije iskoristio Kolar.

U 71. minuti Musa je idealno ubacio slijeva, a Kolar s pet metara udarcem glavom loptu poslao ravno u Stipicu.

Neizvjesnost da bi neka zalutala lopta mogla promijeniti rezultat trajala je do 87. minute.

Tada je nakon ubačaja iz kuta Nižić  pokraj Capana bez problema došao do prostora da bi udarcem glavom zatresao mrežu sa 7 metara - 1:3.

LOKOMOTIVA: Radelić Žarkov, Datković, Majstorović, Kolinger (od 84. Babić), Karačić, Ivanušec (od 70. Capan), Šunjić, Musa, Majer, Doležal (od 60. Antunović), Kolar

HAJDUK: Stipica, Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow, Radošević, Kožulj (od 77. Vlašić), Hamza (od 63. Šehić), Pešić, Ohandza, Erceg (od 68. Jandrek)

Utakmica 1. kola Prve HNL: Lokomotiva - Hajduk 1:3 (Karačić 47/Ohandza 44, Erceg 54, Nižić 87)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.