Prva HNL: Hajduk pobijedio Inter u 97. minuti i iskoristio prednost igrača više

Petak, 05. lipnja 2020. 22:17 Napisao/la  Toni Bilić

Od 58. minute Inter igrao bez isključenog Solde, Caktaš iz ponovljenog kaznenog udarca uspio izjednačiti, Torcida pokraj stadiona upriličila vatromet

Kristina Dimitrov odlučio pobjednika
Kristina Dimitrov odlučio pobjednika Foto: www.hnkhajduk

Prva HNL - 27. kolo

HAJDUK – INTER 2:1

Gradski stadion. Bez gledatelja.

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo) 6,5

VAR sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Mamut (37), 1:1 Caktaš (59-11m), 2:1 Dimitrov (90+7)

Žuti kartoni: Hamza, Eduok, Caktaš, Ismajli (Hajduk), Mamut, Matković, Mlinar (Inter)

Crveni karton: Soldo (58, igranje rukom)

HAJDUK: Posavec 5, Ismajli 6, Vušković 6, Mujakić 5,5 (od 71 Čolina -), Juranović 5 (od 81. Brnić 6,5), Jurić 5 (od 46 Jradi 5), Hamza 5, Dolček 6 (od 81. Dimitrov 7), Blagaić 5 (od 46. Eduok 5), Caktaš 5,5, Jairo 5.

INTER: Matković 6,5, Bosec 5,5, van Bruggen 5,5, Soldo 5, Vego 5,5 Benčić 5,5, Mazalović 6, Mlinar 5,5, Postonjski 5,5 (od 87. Petrović -), Conev 5 (od 63. Grgić 6,5), Mamut 6

Pogotkom u 97. minuti Hajduk je pobijedio (2:1) Inter u prvoj utakmici nastavka prvenstva.

Kasno u sudačkoj nadoknadi, stoper Hajduka nadivisio je obranu Intera i glavom skrenuo loptu u mrežu za veliko slavlje na klupi domaćina 2:1.

Hajduk je na kraju uspio materijalizirati prednost igrača više od 58. minute i naplatiti nekoliko velikih promašaja.

Nakon 91 dana "balun" se vratio na poljudsku ljepoticu.

Posljdenji susret prije pandemije koronavirusa Hajduk je odigrao na svom travnjaku protiv Dinama, izgubio je rezultatom 0:2.

Kako što se najavilo uoči utakmice, trener Tudor je od prve minute na travnjak poslao trojicu mladih igrača, koji do sada nisu imali neku minutažu.

Vušković je zaigrao na mjestu stopera, Dolček na lijevom boku, Blagaić u vrhu napada.

Mogli su domaćini povesti u 24. minuti, gostujući obrambeni igrač umjesto suigrača ispred svojeg kaznenog prostora uposlio je Jaira, koji je ušao u kazneni prostor u pratnji igrača Intera, vratar Matković je obranio njegov udarac.

Sredinom prvog dijela začula se Torcida, koja se okupila na cesti iza sjeverne strane stadiona, uz pjesmu oglasili su se i vatrometom.

"Hladan tuš" za domaćina u 37. minuti, gosti su poveli golom Mamuta iz slobodnog udarca.

Nekadašnji igrač bijelih izveo je slobodni udarac s 30-tak metara, lopta je prošla "kroz ruke" Posavecu - 0:1.

Mamut je ponovno bio na sceni u 42. minuti, kada je vidio da je Hajdukov vratar daleko od gol-crte i uputio loptu s pedesetak metara.

Posavec je jedva izbacio loptu u korner, pritom je zapleo u mrežu.

Na samom otvaranju drugog dijela domaćini su mogli poravnati, Eduok koji je ušao na početku nastavka ubacio je loptu sa lijevog boka, Jairo je s nekoliko metara promašio prazna vrata.

VAR je bio na scenu u 53. minuti, pucao je Jradi, Soldo je odbio loptu na gol-crti, sudac Lovrić je iz VAR sobe dobio signal da je igrač Intera igrao rukom.

Nakon pregleda snimke sudac je pokazao na bijelu točku, Soldo je dobio crveni karton.

Kazneni udarac izveo je Caktaš, Matković je obranio njegov udarac.

Opet se javio VAR sudac, sudac Lovrić ponovio izvođenje najstrože kazne, jer je Matković očigledno izašao s gol-crte prije nego što Caktaš uputio loptu.

Kapetan bijelih u drugom pokušaju bio je uspješan 1:1.

Do kraja utakmice Hajduk je snažno pristiskao, momčad Intera nije praktično izlazila iz kaznenog prostora.

U sudačkoj nadoknadi Dimitrov je najprije glavom loptu skrenuo u stativu, a onda nakon ubačaja iz kuta pogodio za pobjedu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.