Prva HNL: Hajduk jedva pobijedio Slaven Belupo, Lima promašio s bijele točke u 90. minuti

Petak, 26. lipnja 2020. 23:09 Napisao/la  Toni Bilić
Prva HNL: Hajduk jedva pobijedio Slaven Belupo, Lima promašio s bijele točke u 90. minuti
Foto: www.hnkhajduk

Prva HNL - 31. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 4.523.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6,5

VAR sudac Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Strijelci: 1:0 Caktaš (10-11 m), 1:1 Međimorec (25), 2:1 Eduok (60)

Žuti kartoni: Vušković, Čolina, Caktaš, Dimitrov (Hajduk), Havelka, Paracki (S. Belupo)

HAJDUK: Posavec 7, Ismajli 5,5, Dimitrov 5,5, Vušković 6, Juranović 5 (od 56. Čuić 5), Nejašmić 5 (od 56. Kreković 6 ), Hamza 6 (od 83. Blagaić -) Čolina 5 (od. 46 Dolček 5,5), Brnić 5,5 Eduok 7 (od 83.Jakoliš -), Caktaš 6,5

SLAVEN BELUPO: Ježina 5,5, Međimorec 7, Paracki 6, Zirdum 6, Bogojević 5.5, Delić 5,5 (od 61 M. Čovo 5), Glavčić 6, Brković 5,5(od 68. Liklin -), Havelka 5 (od 61. B. Čovo -), Mateus 5, Krstanović 5,5 (od 65. Šego -).

Hajduk je jedva pobijedio Slaven Belupo i zahvaljujući porazu Rijeke ponovo zauzeo drugo mjesto.

Pod hipotekom dva uzastopna poraza od Varaždina kod kuće i Lokomotive u Kranjčevićevoj, momčad Igora Tudora čekala je sraz sa Slavenom Belupom.

Dva nuespjeha dobro su uzdrmali status Tudora kojem je svaka naredna utakmica sudbonosna u ostvaranju zacrtanog cilja, osvajanja drugog mjesta.

Domaćini su na otvaranju susreta u 10. minuti došli do vodstava golom Caktaša s bijele točke.

Kapetan bijelih želio je povratnom loptom uposliti suigrača, lopta je u ruku u kaznenom prostoru pogodila Bogojevića, sudac Zebec je bio u blizini i bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku, Caktaš je bio siguran realizator.

Nakon primljenog gola gosti su polako počeli „plesti“ mrežu oko vratiju Posaveca i u 25. minuti su stigli do izjednačenja, Međimorec je pucao s 18 metara, pogodio je lijevi donji kut gola domaćina.

Samo tri minuta potom Belupo je imao priliku da poveća prednost, s desetak metara pucao je Mateus, Posavec je sjajno reagirao.

U dvije minute sudačke nadoknde propustili su prvo gosti priliku da povedu, nakon kornera lopta je došla do Delića koji je pucao sa 6 metara, Posavec je sjajno reagirao.

Na drugoj strani udarac iz blizine mladog Brnića obranio je Ježina.

Na otvaranju drugog dijela Brnić je bio u izlednoj prilici, pucao je lijevom nogom sa desetak metara, točno u Ježinu.

Hajduk je ipak uspio doći do drugog gola, Kreković je centrirao, najviši u gužvi bio je Eduok, koji je glavom pucao sa 7 metara, lopta se izmigoljila iz ruku gostujućeg vratara i završila u mreži.

U samoj završnici susreta Dimitrov je u gužvi rukama srušio Limu, Zebec je nakon intervencije VAR-a pokazao je na bijelu točku.

Crnoputi Mateus Lima traljavo je s bijele točke promašio vrata.

Na kraju je Hajduk uz dosta muke i sreće dobio Belupa, Tudor se za sada spasio od smjene.

Tablice omogućuje Sofascore