Prva HNL: Hajduk jedva pobijedio Slaven Belupo, Lima promašio s bijele točke u 90. minuti

Petak, 26. lipnja 2020. 23:09 Napisao/la  Toni Bilić
Prva HNL: Hajduk jedva pobijedio Slaven Belupo, Lima promašio s bijele točke u 90. minuti
Foto: www.hnkhajduk

Prva HNL - 31. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 4.523.

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6,5

VAR sudac Tihomir Pejin (Donji Miholjac).

Strijelci: 1:0 Caktaš (10-11 m), 1:1 Međimorec (25), 2:1 Eduok (60)

Žuti kartoni: Vušković, Čolina, Caktaš, Dimitrov (Hajduk), Havelka, Paracki (S. Belupo)

HAJDUK: Posavec 7, Ismajli 5,5, Dimitrov 5,5, Vušković 6, Juranović 5 (od 56. Čuić 5), Nejašmić 5 (od 56. Kreković 6 ), Hamza 6 (od 83. Blagaić -) Čolina 5 (od. 46 Dolček 5,5), Brnić 5,5 Eduok 7 (od 83.Jakoliš -), Caktaš 6,5

SLAVEN BELUPO: Ježina 5,5, Međimorec 7, Paracki 6, Zirdum 6, Bogojević 5.5, Delić 5,5 (od 61 M. Čovo 5), Glavčić 6, Brković 5,5(od 68. Liklin -), Havelka 5 (od 61. B. Čovo -), Mateus 5, Krstanović 5,5 (od 65. Šego -).

Hajduk je jedva pobijedio Slaven Belupo i zahvaljujući porazu Rijeke ponovo zauzeo drugo mjesto.

Pod hipotekom dva uzastopna poraza od Varaždina kod kuće i Lokomotive u Kranjčevićevoj, momčad Igora Tudora čekala je sraz sa Slavenom Belupom.

Dva nuespjeha dobro su uzdrmali status Tudora kojem je svaka naredna utakmica sudbonosna u ostvaranju zacrtanog cilja, osvajanja drugog mjesta.

Domaćini su na otvaranju susreta u 10. minuti došli do vodstava golom Caktaša s bijele točke.

Kapetan bijelih želio je povratnom loptom uposliti suigrača, lopta je u ruku u kaznenom prostoru pogodila Bogojevića, sudac Zebec je bio u blizini i bez razmišljanja je pokazao na bijelu točku, Caktaš je bio siguran realizator.

Nakon primljenog gola gosti su polako počeli „plesti“ mrežu oko vratiju Posaveca i u 25. minuti su stigli do izjednačenja, Međimorec je pucao s 18 metara, pogodio je lijevi donji kut gola domaćina.

Samo tri minuta potom Belupo je imao priliku da poveća prednost, s desetak metara pucao je Mateus, Posavec je sjajno reagirao.

U dvije minute sudačke nadoknde propustili su prvo gosti priliku da povedu, nakon kornera lopta je došla do Delića koji je pucao sa 6 metara, Posavec je sjajno reagirao.

Na drugoj strani udarac iz blizine mladog Brnića obranio je Ježina.

Na otvaranju drugog dijela Brnić je bio u izlednoj prilici, pucao je lijevom nogom sa desetak metara, točno u Ježinu.

Hajduk je ipak uspio doći do drugog gola, Kreković je centrirao, najviši u gužvi bio je Eduok, koji je glavom pucao sa 7 metara, lopta se izmigoljila iz ruku gostujućeg vratara i završila u mreži.

U samoj završnici susreta Dimitrov je u gužvi rukama srušio Limu, Zebec je nakon intervencije VAR-a pokazao je na bijelu točku.

Crnoputi Mateus Lima traljavo je s bijele točke promašio vrata.

Na kraju je Hajduk uz dosta muke i sreće dobio Belupa, Tudor se za sada spasio od smjene.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.