Prva HNL: Dinamo zaključio prvi dio sezone rutinskom pobjedom protiv Hajduka

Nedjelja, 16. prosinca 2018. 16:58 Napisao/la  SC

Momčad je pokazala karakter, dobili smo utakmicu na mišiće, četitke dečkima za sve što su uradili ove polusezone, kaže trener Dinama Nenad Bjelica

Dilaver i Theophile-Catherine blokirali Bradarića
Dilaver i Theophile-Catherine blokirali Bradarića Foto: www.hnkhajduk

 

Dinamo je pobjedom protiv Hajduka zaključio uspješnu polusezonu koja će ostati upamćena prema plasmanu u završnicu jednog europskog natjecanja nakon 49 godina.

Po pobjedi protiv Hajduka sigurno neće biti upamćena budući da se u relativno dinamičnoj utakmici malo toga konkretnog dogodilo.

Jedini pogodak dogodio se nakon prekida.

U 48. minuti Kadzior je iz slobodnog udarca loptu preko "živog zida" efektno poslao u mrežu bližeg kuta, Posavec se uzaludno protegnuo - 1:0.

Dinamo je očekivano ostavio bolji dojam, razlika u pojedinačnoj kvaliteti ipak je toliko velika da je vidno potrošena modra momčad još uvijek za klasu bolja od Hajdukove momčadi.

A Hajduk je prema običaju u utakmici protiv Dinama ostavio bolji dojam nego u utakmicama protiv puno slabijih momčadi u HNL-u.

Ima nešto u tradiciji nekoć najvećeg derbija hrvatskog nogometa.

Pravih prilika nije bio previše, Dinamo je stvorio nekoliko situacija koje su obećavale i jednu veliku priliku.

U 30. minuti Šitum je idealno odigrao Gojaku, koji je ušao u kazneni prostor i izašao ispred vratata Posavca, koji je tijelom uspio zatvoriti prilaze vratima...

Gojak se s pravom uhvatio za glavu!

- Teška utakmica, sve su utakmice protiv Hajduka teške. Iza nas je naporna jesen, vidjelo se da nam nedostaje ideje i svježine. Momčad je pokazala karakter, dobili smo utakmicu na mišiće, četitke dečkima za sve što su uradili ove polusezone. Malo jesmo pali, ali to je bilo očekivano. Ždrijeb Europske lige čekamo opušteno, tko dođe da dođe čeka nas teška utakmica. U ponedjeljak ćemo znati protivnika kojega ćemo pratiti, bit ćemo spremni, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica. 

- Dinamo je  Dinamo, malo su nas stiskali. Kada je početni pritisak počeo popuštati, počeli smo igrati onako kao što smo se dogovorili, bili smo stabilni cijelu utakmicu. Pokazali smo  put, željeli smo vidjeti gdje smo, predstavili smo puno mladih igrača. Pomiješani su osjećaji, volio bih da nas  je rezultat malo nagradio. Mislim da mogu biti zadovoljan. Vidim pozitivne stvari koje najavljujem već godinu dana, prvo kroz B momčad. Ako sve bude stabilno, vidim pozitivnu sliku. Realno je obećati borbu za četvrto mjesto, vidim da dečki prihvaćaju nove zahtjeve, vjerujem da se možemo uključiti u borbu za europski plasman, rekao je trener Hajduka  Siniša Oreščanin.

DINAMO: Livaković, Perić, Catherine, Dilaver, Musa, Moro, Kadzior (90 Menalo), Gojak, Olmo, Šitum (69 Oršić), Petković (77 Gavranović)

HAJDUK: Posavec, Tudor, Mikulić, Vučur, Bradarić, Nejašmić, Hamza, Caktaš (62 Teklić), Jradi (56 Palaversa), Jairo (72 Gyurcso), Delić

Utakmica 18. kola: Dinamo - Hajduk 1:0 (Kadzior 48)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.