Prva HNL: Awaziem donio Hajduku pobjedu pogotkom u 99. minuti

Subota, 08. listopada 2022. 21:25 Napisao/la  Toni Bilić
Prva HNL: Awaziem donio Hajduku pobjedu pogotkom u 99. minuti

Prva HNL - 12. kolo

HAJDUK – VARAŽDIN 2:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 14.000.

Sudac Ante Čulina (Zagreb) 6,5

VAR sudac: Ante Čuljak (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Sahiti (33), 1:1 Brodić (72), 2:1 Awaziem (90+9)

Žuti kartoni: Fossati (Hajduk), Jelenić , Puclin, J.Stanić (Varaždin)

HAJDUK: L. Kalinić 5 (od 79. Sentić 6,5), Mikanović 5 (od 76. Lovrencsics -), Awaziem 7, Elez 5,5, Melnjak 5, Fossati 5 (od 76. Vuković -), Atanasov 5 (od. 76 Pukstas -), Krovinović 5, Sahiti 6,5, Biuk 5 (od 63. Mlakar 5), Livaja 7.

VARAŽDIN: Zelenika 6, J. Stanić 6, Stolnik 6,5, Jelenić 6,5, Katanec 5 (od 46. Posavec 7), M. Stanić 5 (od 46. Ćubelić 6), Kolarić 6, Elezi 5, (od 64. Puclin 6), Pilj 6 (od 90. Belcan -), Šego 5 (od 46. Banovec 6), Brodić 7.

Hajduk se spasio nove blamaže, Awaziem je zabio u 99. minuti susreta čime je Hajduk stigao do pobjede i tri boda.

Od prve minute bijeli su zagospodarili travnjakom, no bez pravog učinka.

Nakon pola sata bezidejne igre, domaćini su poveli euro-golom Sahitija.

To je bio prvi udarac u okvir vratiju Zelenike.

S desnog boka ubacio je Livaja u kazneni prostor, Sahiti je okrenut leđima pucao škaricama, lopta je udarila u teren na nekih desetak metara, zabila se u lijevi gornji kut nemoćnog Zelenike, koji je loptu dotaknuo ali nije mogao ništa više uraditi.

Na otvaranju drugog dijela Brodić je promašio stopostotnu priliku, lopta je sa desnog boka stigla pred vrata Kalinića, Brodić je neometan pucao glavom sa 6 – 7 metara, bio je neprecizan.

Oglasili su nezadovoljni navijači, začuli su se gromoglasni zvižduci.

Gosti su dominirali travnjakom od početka drugog dijela i zasluženo su u 72. minuti stigli do poravnanja.

Ubacio je Posavec u kazneni prostor, Brodić je bio najbrži, pucao je glavom s desetak metara, Kalinić je bio nemoćan - 1:1.

Mogli su gosti povesti, Puclin je pucao na rubu kaznenog prostora, Sintić, koji je na vratima zamjenio ozlijeđenog Kalinića, uspio je izbaciti loptu u korner.

U 99. minuti Hajduk je stigao do nezaslužene pobjede, Krovinović je izveo slobodni udarac s lijeve strane, Livaja je na drugoj stativi loptu vratio na prvu stativu gdje je Awaziem iz blizine poslao loptu glavom u mrežu - 2:1.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.