PRIJELAZNI ROK

Rijeka prvi put postigla višu cijenu od Dinama

Utorak, 03. veljače 2015. 10:55 Napisao/la  SC

Rijeka prodala Andreja Kramarića za  10 mil. eura,  Dinamo prodao Marcela Brozovića za 8 mil. eura

Završen je prijelazni rok u Ligama petice, do 2. veljače najbogatiji europski klubovi imali su mogućnost dodatno profilirati svoje momčadi. Ove zime nije bilo zvučnih prelazaka, prema običaju daleko najviše novaca potrošili su engleski klubovi.

Dojam je da najbolje poslovao Chelsea, koji je doveo Juana Cuadrada iz Fiorentine za 32 milijuna eura. U ostatku kontinenta među zvučnim imenima ističe se transfer Eto'a, koji je došao u Sampdoriju za 2 milijuna eura. I odmah se posvađao s trenerom Sinišom Mihajovićem.

U hrvatskom nogometu prvi put se tijekom jednog zimskog prijelaznog roka dogodilo da Dinamo nije postigao najvišu cijenu na europskom tržištu. Rijeka je prodala Andreja Kramarića za čak 10 (9+1) milijuna eura, koliko je premijerligaš Leicester City platio za najboljega strijelca i igrača HNL-a. Dinamo se mora zadovoljiti drugom pozicijom, Marcelo Brozović prodan je Interu za 8 milijuna eura.

Prijelazni rok u HNL-u traje do 16. veljače, realno je očekivati još promjena. Za sada najveći transfer na domaćem tržištu potpisuje Rijeka, ukupni iznos odštete za Filipa Bradarića kreće se oko 900.000 eura.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.