JAVNA TAJNA USPJEHA

Suci postali veće pojačanje od Livaje

Subota, 29. listopada 2022. 11:57 Napisao  I. V.

U šest od  sedam utakmica Hajduku pomogli suci

Fran Jović zadnji na popisu pojačanja
Fran Jović zadnji na popisu pojačanja

Zanimljivo se prvenstvo igra ove sezone u HNL-u.

Fran Jović trebao je suditi utakmicu izmeđi Rijeke i Istre 1961, ali je skinut s liste nakon što je loše sudio odgođenu utakmicu između Hajduka i Gorice na Poljudu prošlog tjedna.

Loše suđenje u HNL-u nije tema novijeg datuma, ove sezone novost je da su slabi suci postali veće pojačanje Hajduka od Marka Livaje.

Prema izvještajima Komisije za suđenje HNS-a, u čak šest od zadnjih sedam utakmica Hajduku su izravno pomogli suci.

Treba naglasiti da su izvještaji Komisije HNS-a jedino relevantni, komentari navodnih sudačkih eksperata poput Marija Stahonje često su opterećni pristranošću i pogrešnim procjenama.

Redom, Hajduk je pobijedio u po dvjema utakmicama protiv Rijeke i Gorice, te u utakmici protiv Varaždina nakon katastrofalnih pogrešaka sudaca na štetu protivnika isto kao što je Dinamo bio evidentno oštećen u remiju na Poljudu.

U istim utakmicama suci su uspjeli nadmašiti sjajni učinak Marka Livaje, najboljega igrača HNL-a.

Gdje bi Hajduk nakon 14 utakmica bio da nije bilo sudaca i Marka Livaje?

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.