Predstečajna nagodba: NK Osijek smanjio dugove za 80 posto i povećao temeljni kapital

Srijeda, 18. ožujka 2015. 16:53 Napisao/la  SC

Temeljni kapital sada iznosi 118,919.800,00 kuna dok je prije iznosio 62,727.700,00 kuna.

Odlukom Izvanredne glavne skupštine NK-a Osijek š.d.d. temeljni kapital povećan je izdavanjem redovnih dionica i unosom u pravima. Sada iznosi 118,919.800,00 kuna dok je prije iznosio 62,727.700,00 kuna. Skupština je bila uvjetovana zakonskim propisima, osječki je prvoligaš završio postupak predstečajne nagodbe kroz koju se oslobodio velikog dijela golemih dugovanja. Iz tih dogovora oko rješavanja dugovanja proizašla je nova vlasnička struktura koju bi trebala potvrditi skupština na sjednici u lipnju.

Vjerovnici su svoja potraživanja najvećim dijelom pretvorili u vlasničke udjele pa sada svoja potraživanja trebaju upisati u temeljni kapital društva. NK Osijek je time dobio priliku za novi početak.

- Predstečajna nagodba bila je jedini izlaz za klub. Doslovce smo bili korak do stečaja, a sada smo golema dugovanja koja su dosezala gotovo 100 milijuna kuna spustili na 18,5 milijuna koja ćemo otplaćivati pet godina uz dvije godine početka. Moram naglasti kako smo kroz postupak predstečajne nagodbe riješili i 80 posto dugovanja prema igračima i zaposlenicima. Onih preostalih 20 posto odnosi se na bivše igrače i to ćemo ubrzo riješiti. Što se tiče promjena u Nadzornom odboru, njih uvjetuje većinski vlasnik Grad Osijek i tu se nema što dodati. Klub sada ima novu, uređenu vlasničku strukturu i spreman je za novo razdoblje svoje povijesti, rekao je Slobodan Tolj, predsjednik Uprave NK-a Osijek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.