Predsjednik Ivo Josipović čestitao stoti rođendan nogometnom klubu Split

Četvrtak, 12. travnja 2012. 13:53 Napisao/la  Ivan Jelić

U čast velike obljetnice, dan ranije, u nedjelju 15.travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održat će svečana Akademija

Radnički nogometni klub Split slavi 16. travnja stoti rođendan. U čast velike obljetnice, dan ranije,  u nedjelju 15. travnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu održat će svečana Akademija. Poziv je upućen predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, koji se zahvalio na pozivu, no zbog obveza koje ima toga dana neće biti u mogućnosti prisustvovati.

Predsjednik Josipović poslao je Slavenu Žužulu, prvom čovjeku RNK-a Split, prigodnu čestitku koju prenosimo u cijelosti:

{jb_blackbox-right}Hrvatska - Split na jesen
Proslavu stotog rođendana uveličat će i naša reprezentacija. Utakmica između hrvatske reprezentacije i Splita načelno je dogovorena za jesen, prije početka novog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine{/jb_blackbox-right}


Poštovani gospodine Žužul,

Primio sam Vaš cijenjeni poziv na svečanost prigodom obilježavanja stote obljetnice osnutka Radničkog nogometnog kluba „Split „ koja će se održati u Splitu 15,travnja, na čemu srdačno zahvaljujem.
RNK „Split „ jedan od najstarijih nogometnih klubova u Hrvatskoj , osnovan  je kao klub splitskog radništva koje se početkom
prošlog stoljeća i kroz sport borilo za svoju emancipaciju.Prolazeći kroz burne faze svoga djelovanja i natjecanja u raznim rangovima , natjecanja „splitovci „ su uvijek ponosno predstavljali svoj grad , da  bi posljednjih godina klub doživio nov uzlet sudjelovanjem u Prvoj hrvatskoj ligi i europskim natjecanjima.

        U nemogućnosti da osobno sudjelujem u spomenutoj svečanosti želim ovim putem srdačno čestitati ovu veliku obljetnicu svim naraštajima igrača , navijača svih generacija i svima zaslužnima za „Splitov „ stoljetni kontinuitet i postignuća , a također i današnjoj upravi Kluba i vama osobno te izraziti uvjerenje da će „ Split „ i u budućnosti biti na ponos svojih navijača i grada Splita.

               S štovanjem,
                                                                      

PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE
            
Ivo Josipović

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.