Dinamo neće riješiti probleme smjenama trenera, predstoji zanimljiva borba za titulu prvaka

Nedjelja, 22. listopada 2023. 10:34 Napisao/la  Igor Vranić

Kvalitete momčadi Rijeke i Dinama u dužem vremenskom razdoblju jedino se mogu uspoređivati statistički

Dinamo neće riješiti probleme smjenama trenera,  predstoji zanimljiva borba za titulu prvaka

Igor Biščan smijenjen je nakon što je Dinamo ispao od AEK-a u pretkolu Lige prvaka pogotkom Domagoja Vide u sudačkoj nadoknadi, u HNL-u doživio je poraz od Hajduka.

Sergej Jakirović je ispao u play-offu Europske lige od Sparte Prag, doživio je sramotni poraz od Ballkanija u Konferencijskoj ligi, u HNL-u doživio je poraze od Hajduka i Gorice.

Jakirović nije smijenjen iako je na kratkom vremenskom uzorku postao nagori trener u novijoj povijesti Dinama, u HNL-u je pobijedio dvije (Rijeka 2:1, Osijek 3:2) od četiri utakmice (Hajduk 0:1, Gorica 1:2) protiv momčadi iz gornjega dijela ljestvice.

Tendencije u igri Dinama nisu dobre, Dinamo u ovom razdoblju igra jednu od najslabijih sezona u Ligi 10 pod vodstvom dvojice različitih trenera.

Dinamo nije bio prvak jedino u sezoni 2016/17 otkada se igra Liga 10, iste sezone u 10 prvih utakmica osvojio je 22 boda.

Ove sezone u 10 utakmica Dinamo je osvojio 19 bodova!

Rijeka je jedinu titulu prvaka osvojila u sezoni 2016/17, kada je u prvih 10 utakmica osvojila čak 26 bodova.

Ove sezone u 10 utakmica Rijeka je osvojila 22 boda!

Kvalitete momčadi Rijeke i Dinama u dužem vremenskom razdoblju jedino se mogu uspoređivati statistički, ni jedna druga usporedba nema realno uporište.

Početak ove  sezone statistički obećava zanimljivu borbu za titulu prvaka, jer Dinamo očito ima problema koji se ne mogu riješiti smjenama trenera.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.