Počeo prijelazni rok u Ligama petice, ni jedan igrač Rijeke nije dobio službenu ponudu

Utorak, 03. siječnja 2017. 15:01 Napisao  I. V.

Dobra vijest za struku i navijače Rijeke nije dobra za klupsku blagajnu i rejting HNL-a


Početkom svake kalendarske godine počinje zimski prijelazni rok u Ligama petice. Evo rokova ove godine:

Njemačka od    1. siječnja do    2. veljače u 18 sati
Španjolska od    4. siječnja do    1. veljače u ponoć
Italija od    4. siječnja do    1. veljače u 23 sata
Francuska od    2. siječnja do 1. veljače u ponoć
Engleska od    2. siječnja do 1. veljače u ponoć

Neposredno pred početak prijelaznih rokova iz najboljih europskih liga na Rujevicu nije stigla ni jedna službena ponuda.

Budući da klubovi iz najboljih liga transfere dogovaraju tjednima ili mjesecima prije početka prijelaznih rokova (Kramarić, Vargić...),  teško je očekivati da će ijedan igrač Rijeke ove zime preseliti u neku od pet najboljih liga na kontinentu.

Neslužbeni kontakti posrednika klubova iz Liga petice s nekoliko igrača Rijeke (Ristovski, Bradarić, Mitrović..), koji zadovoljavaju kriterije najboljih liga, više su informativni nego konkretni.  

 Za struku i navijače Rijeke dobra je vijest da za sada nema službenih ponuda iz platežno najmoćnijih liga.

Za klupsku blagajnu i rejting  HNL-a nije baš dobro što igrači najbolje hrvatske momčadi nemaju konkretnih ponuda iz najboljih liga.  

Jasno, prijelazni rok je tek počeo. Uvijek se može dogoditi slučaj poput Mate Jajala, koji je naprasno otišao u Palermo usred zimskih priprema.

Eventualne ponude iz liga manje platežne moći deklarativno se ne uklapaju u klupski cjenik.

 Tržišnu vrijednost svojih najboljih igrača Rijeka ove zime procijenjuje u rasponu od 3 do 6 milijuna eura što je dva do tri puta puta više od vrijednosti na transfermarktu.  

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.