NO UZVRATIO UDARAC KERUMU

Paladino postavio Brbića na mjesto predsjednika

Četvrtak, 19. srpnja 2012. 13:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Nije me briga što Kerum misli, zakonski Gradsko vijeće ne treba potvrditi odluke NO, objasnio je predsjednik NO Josip Paladino

Samo dan nakon što je gradonačelnik Splita Željko Kerum na sjednici Gradskog vijeća tražio od vijećnika da razriješe Nadzorni odbor Hajduka, te potom na Poljudu verbalno napao novog prvog čovjeka kluba Marina Brbića i potom izvrijeđao najvećeg pojedinačnog dioničara kluba Jaku Andabaka, kazavši da on kamatari klub, na Poljudu je održana sjednica NO-a "bijelih". Članovi toga tijela održali su i sastanak sa navijačima. O detaljima sa sjednice NO-a mnogobrojne novinare izvijestio je predsjdenik Josip Paladino, uz njega su bili nazočni zamjenica Branka Ramljak, član Vjekoslav Hrabar, novi predsjednik Marin Brbić te bivši Hrvoje Maleš.

- Na sjednici NO jednoglasno smo imenovali Marina Brbića za novog predsjednika uprave Hajduka. On će biti jedini član Uprave. Prije toga smo razriješili dužnosti predsjednika uprave Hrvoja Maleša. Sa navijačima smo izmijenili informacije o stanju kluba. Cijela situacija koja se odigravala na sjednici Gradskog vijeća te potom izjave gradonačelnika Keruma vratile se klub ne samo mjesec, dva dana unatrag već 50 godina. Situacija je vrlo teška, Hajduk nije dobio kredit jer grad nije želio potpisati jamstvo za kredit u onakvom obliku kako je to tražila poslovna banka. Dovedeni smo u tešku situaciju, nikada težu u povijesti kluba. Ako ne uspijemo riješiti kredit, Hajduk prijeti odlazak u stečaj, objasnio je u uvodu Paladino.

Zbog čega ste uopće išli na sjednicu Gradskog vijeća sa prijedlog Marina Brbića za predsjednika Hajduka?

- Prema zakonu o Trgovačkim društvima članku 244. mi nismo trebali uopće izlaziti sa našim prijedlog za predsjednika kluba pred Gradsko vijeće. Učini smo to iz pristojnosti jer smo smatrali da je red da većinskog vlasnika a to je Grad Split upoznamo sa novoizabranim predsjednikom.

Gradonačelnik Kerum je izjavio kako će on pronaći sredstva da se Šibeniku plati 4,7 milijuna duga.

- Do kraja radnog dana u petak Hajduk treba platiti 4,7 milijuna kuna Šibeniku, vjerujem da će onaj koji je to obećao da će obećanje izvršiti. U protivnom Hajduku neće biti skinuta suspenzija HNS-a i klub neće moći odigrati prvenstveni dvoboj protiv Istre 1961 u Puli. Bojim se da mi sami ne srušimo, uništimo Hajduk.

Imenovani predsjednik kluba Marin Brbić demantirao je da ga je gradonačelnik Kerum verbalno napao u kancelariji na Poljudu.

- Nije istina što su pisali mediji da me je gradonačelnik Kerum verbalno napao. Došao je u kod mene u društvu Joška Svaguše i još jednog gospodina kojeg ne poznajem. Rukovali smo se istina je pritom me nije gledao u oči ali ljudi koji se rukuju a ne gledaju u oči onome sa kojim se rukuju očigledno nemaju dobre namjere. Čast mi je što sam imenovan za predsjednika Hajduka, učiniti ću sve što bude u mojoj moći da pomogne klubu da se što prije izvuče iz ove teške situacije.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.