Igor Bišćan: Svaki novi naslov je najveća emocija, ali nema puno vremena za uživanje

Nedjelja, 30. travnja 2023. 22:32 Napisao/la  Toni Bilić

Bio je to ozbiljan discipliniran nogomet s obje strane, iako neutralni ljubitelji nogometa neće biti zadovoljni, rekao je Igor Bišćan nakon remija bez golova na Poljudu

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: GNK Dinamo

Trener Dinama Igor Bišćan nasmijan je stigao pred novinare na Poljudu nakon osvojenog naslova prvaka. 

- Čestitao bih svima u klubu koji su dali svoj doprinos, svima kojima je plava boja u srcu. Čestitke bivšem treneru kojeg sam ja naslijedio i njegovom stožeru. Napravili su dobar posao u većem dijelu sezone. Čestitam i svojim igračima koji su najzaslužniji za još jednu titulu - rekao je Bišćan, a zatim se dotakao poljudskog derbija.

- Nismo mi bili ti koji smo trebali gurati utakmicu u smjeru nestabilnosti. Treća utakmica u sedam dana. Ni mi ni Hajduk nemamo prevelik roster da bismo se mogli osvježiti. Orijentirali smo se na čvrsti blok i da kroz posjed pokušamo isfrustrirati Hajduk. Na kraju nije bilo puno prilika. Bio je to ozbiljan discipliniran nogomet s obje strane, iako neutralni ljubitelji nogometa neće biti zadovoljni.

Kakav Dinamo očekujete u idućoj sezoni?

- Ozbiljan. Dosta toga će ovisiti o prijelaznom roku. Svjestan sam, kao i svi u klubu, da bi roster trebao biti bolji. Ako želimo igrati skupine europskih natjecanja moramo tražiti više. Ovakve predstave moraju biti konstantne, na to se treba nadograđivati kvaliteta prema naprijed. 

Je li Ristovski imao poseban zadatak zaustaviti Livaju?

- Bili smo uvjetovani problemima u kadru, ali sam bio uvjeren da će Ristovski napraviti dobar posao na Marku koji je bitan za Hajduk. Perković se isto dobro nosio sa Sahitijem. Nije lako doći iz Pule i igrati ovakve utakmice. Neutralizirao je Sahitija koji iz nekog razloga uvijek igra dobro protiv Dinama. 

Je li Petković na izlaznim vratima, budući da je igrao Topić?

- Nema potrebe da odgovaram ako vi sve znate. Htio sam dati do znanja da mi moramo biti klub koji vjeruje i može podržati mladog igrača. 

Kako ste proživljavali derbi?

- Derbi u Splitu je zaista poseban trenutak hrvatskog nogometa. Nažalost, u Maksimiru više ne možemo doživjeti ovakvu atmosferu. Dinamo neće imati ovakvu podršku dok se ne napravi ovaj stadion. Uvjeren sam da kad se to dogodi, onda ćemo svi pričati o tome.  Čovjek se prije utakmice osvrne na sve to, na prošlost. Jedna lijepa večer za cijeli klub i za mene.

Je li ovo za vas posebna titula?

- Svaki novi naslov je najveća emocija. Osjećaj je poseban. U trenutku kada sam preuzimao momčad svakakvi scenariji su mi prolazili kroz glavu. Osjećaj je lijep, ali Dinamo je Dinamo. Nema puno vremena za uživanje, kompliciran period da dočekamo Europu spremni. 

Jeste li organizirali proslavu?

- Igrači su slobodni do srijede. Ništa nismo planirali. Ne volim te stvari planirati unaprijed. Bili smo oprezni s majicama, ali nagovorili su me. Moguće da se nešto na kraju dogodi. Dečki su to zaslužili. Dali su sve, pokazali da im je stalo - zaključio je Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.