Prva HNL: Osijek pobijedio na Poljudu, Hajduk nije uputio udarac u okvir vratiju

Petak, 16. travnja 2021. 23:17 Napisao/la  Toni Bilić

Idemo iz utakmicu u utakmicu, čvrsto stojimo na zemlji, vidjeli smo večeras kolika je razlika između Hajduka i Osijeka, kazao je trener Paolo Tramezzani

Ramon Mierez (Osijek)
Ramon Mierez (Osijek)

Prva HNL - 29. kolo

HAJDUK – OSIJEK 0:0

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelac: 0:1 Mierez (48)

Žuti kartoni: Vušković, Todorović, Simić, Fossati, Diamantakos (Hajduk), Jugović, Kleinheisler, Lončar, Bočkaj (Osijek)

Crveni karton: Fossati (85, drugi žuti)

Isključenje: (Bule, pomoćni trener Osijeka isključen zbog nesportskog ponašanja)

HAJDUK: Kalinić 6,5, Todorović 5, Vušković 5, Simić 5, Čolina 5, Fossati 5, Jurić 5, Atanasov 5, (od 70. Dolček -), Kačaniklić 5 (od 55. Diamantakos 5), Livaja 5,5, Umut 5 (od 70. Biuk -)

OSIJEK: Ivušić -, Gutti - (od 23. Caro 6, od 81. Lončar -), Škorić 6,5, Čeberko 6, Miloš 7, Žaper, Jugović 7, Kleinheisler 6,5 (od 86. Pilj -) Bočkaj 6,5, Bohar 6,5 (od 86. Erceg -), Mierez 7

Osijek je pobijedio na Poljudu pogotkom najboljega strijellca lige Miereza, Hajduk tijekom cijele utakmice nije uputio udarac u okvir vratiju.

Dvoboj Hajduka i Osijeka bio je podjednako važan za obje momčadi.

Osječanima su tri boda bila važna u borbi sa Dinamom za titulu prvaka, u srijedu igraju međusobno u Osijeku.

Splićanima su bodovi bili potrebni u borbi za Europu, posebice nakon što je Gorica kod kuće izgubila od Slaven Belupa.

Nakon poraza Hajduka i Gorice, Rijeka je u 29. kolu stekla mogućnost pobjedom protiv Lokomotive postati izgledni kandidat za plasman na treće mjesto.

Prvu veliku priliku imali domaćini i to 24. minuti, Jurić je odigrao povratnu loptu prema Kačanikliću, koji je pucao sa nekih 13 metara, Čeberko je ušao u blok.

Stopostotnu priliku propustio je u 34. minuti Mierez, koji je pobjegao Simiću, ušao u kazneni prostor sa desne strane, pucao je sa nekih 14 metara, lopta je prošla pored desne stative.

Priprijetili su gosti nakon kornera domaćina, Osječani su krenuli u kontru, Bohar je dobio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, gađao je lijevi donji kut, Kalinić je uz dosta muke uspio obraniti.

Prije odlaska na odmor Bočkaj je iz blizine pucao, Kalinić je bio na mjestu.

Na otvaranju drugog dijela Osječani su uspjeli materijalizirati svoju premoć, s desnog boka je centrirao Jugović, Mierez je bio viši u skoku od Vuškovića, glavom je lopta poslao u desni kut nemoćnog nemoćnog Kalinića.

Tijekom drugoga poluvremena Osijek je potpuno kontrolirao rezultat i nekoliko puta ozbiljno zaprijetio, Hajduk nije stvorio ni jednu ozbiljnu priliku.

Ostali su domaćini bez Fossatija, koji je u 85. minuti zaradio drugi žuti karton.

- Promijenili smo način igre zbog ozlijeđenih igrača, što nije alibi za poraz, Osijek je zaslužio pobjedu. Idemo iz utakmicu u utakmicu, čvrsto stojimo na zemlji, vidjeli smo večeras kolika je razlika između Hajduka i Osijeka, kazao je trener Paolo Tramezzani.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.