Prva HNL: Osijek slomio otpor H. dragovoljca, Mijo Caktaš opet ušao i odmah zabio

Nedjelja, 06. veljače 2022. 17:11 Napisao/la  SC

Travnjakom prodefiliralo ukupno deset igrača koji na različite načine imaju veze s riječkim nogometom, Kristan Fućak debitirao u početnom sastavu

Duel Smolčića i Fućka, nekadašnjih suigrača iz Orijenta 1919
Duel Smolčića i Fućka, nekadašnjih suigrača iz Orijenta 1919

Osijek je očekivano pobijedio Hrvatski dragovoljac u Kranjčevićevoj, favorizirani gosti slomili su otpor domaćina tek u drugom dijelu, kada je mlada momčad Dragana Tadića osjetno fizički pala isto kao u prethodnoj utakmici protiv Lokomotive.

Isto kao protiv Lokomotive, Hrvatski dragovoljac je rano poveo; Jurišić je dobio duel s mlakim Škorićem na lijevom boku, prizemno je odigrao Karrici koji je plasirao loptu u mrežu - 1:0.

Vodstvo je održavalo visoku razinu adrenalina u mladim igračima, koji su se branili kako su znali i umjeli te hrabro izlazili u kontre.

U 28. minuti Frigan se u primanju okrenuo oko Miloša, Ivušić je instiktivno obranio udarac sa 6 metara, da je ishod sraza trojice Riječana bio drugačiji Osječani bi ušli u velike probleme.

Ovako je, kao što to biva u nogometu, odmah stigla kazna za neiskorištenu priliku.

Kleiheisler je u 29. minutu uputio udarac izvana, Galešić je glavom skrenuo loptu i zatresao vlastitu mrežu - 1:1.

Jasno da je Osijek dominirao kroz posjed lopte, Bohar je na početku utakmice pogodio vratnicu, Šubarić je obranio snažni Fućkov udarac.

U drugom dijelu igra domaće momčadi je splasnula, Osijek je kroz pritisak iznudio kazneni udarac.

VAR analiza pokazala je da je Frigan u duelu nogom startao na Mierezovu glavu prije nego što je Argentinac loptu poslao u gredu, Bohar je iz kaznenog udarca doveo goste u vodstvo - 1:2.

Mijo Caktaš opet je iskazao urođeni osjećaj za pogodak!

U utakmici protiv Slavena Belupa postigao je pogodak odmah nakon što je ušao u igru, protiv Hrvatskog dragovoljca postao je strijelac desetak minuta nakon što je ušao u igru, mirno je loptu plasirao u mrežu za konačnih 1:3.

Travnjakom je prodefiliralo ukupno deset igrača koji na različite načine imaju veze s riječkim nogometom, sedmorica su igrali u dresovima Hrvatskog dragovoljca (Smolčić, Galešić, Bristrić, Kukoč, Hodža, Karrica, Frigan) i trojica u dresovima Osijeka (Ivušić, Miloš, Fućak), međusobno su igrala trojica donedavnih igrača Orijenta 1919 (Fućak, Frigan, Hodža).

Nakon svega što je pokazao protiv Slavena Belupa, Kristian Fućak očekivano je debitirao od prve minute.

U prvom je dijelu bio jedan od najopasnijih osječkih igrača, u drugom dijelu Nenad Bjelica gurnuo ga je u sredinu napada, gdje nije bilo slobodnog prostora ni za iglu!

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Majstorović (75 Cvetković), Smolčić, Galešić, Vulikić, Jurišić, Bristrić (75 Veljača), Čirjak (65 Kukoč), Hodža, Karrica, Frigan (85 Perić)

OSIJEK: Ivušić, Miloš, Lončar, Škorić, Jurčević, Žaper, Kleiheisler (87 Hiroš), Bohar (70 Caktaš), Fiolić (87 Petković), Fućak (81 Brlek), Mierez (70 Topčagić)

Utakmica 22. kola: Hrvatski dragovoljac - Osijek 1:3 (Karrica 8/Galešić 29-ag, Bohar 54, Caktaš 81)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.