Prva HNL: Osijek rutinski slavio protiv Hrvatskog dragovoljca

Subota, 16. travnja 2022. 18:57 Napisao/la  SC

Osječani su slavili golovima Žapera i Topčagića, jedini pogodak za goste postigao je Galešić. Osijek u idućem kolu gostuje na Rujevici

Slavlje nogometaša Osijeka
Slavlje nogometaša Osijeka Foto: Screenshot

Nogometaši Osijeka očekivano su svladali Hrvatski dragovoljac, Dragan Tadić doživio je sedmi poraz od kada je preuzeo zagrebačku momčad.

Osječani su dominirali dvobojem u Gradskom vrtu, koji neće ostati upamćen po nekoj naročitoj predstavi, momčad Nenada Bjelice igrala je onoliko koliko joj je trebalo za pobjedu.

Mihael Žaper već je u trećoj minuti doveo Osječane u vodstvo, Grgić je za domaću momčad izveo out s desne strane, lopta je ubačena u kazneni prostor do Bralića, koji ju je glavom prebacio  do Žapera, koji pak preciznim prizemnim udarcem donosi prednost momčadi Nenada Bjelice.

Gosti su izjednačili u 32. minuti nakon kornera, Perić je tukao glavom, Ivica Ivušić taj je udarac odbio u polje, a na odbijenu loptu prvi je dotrčao Niko Galešić i pospremio je u mrežu pored neodlučnih domaćih braniča.

U 36. minuti Kristijan Lovrić tukao je sa 25 metara, lopta je očešala vanjski dio vratnice.

U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Kristijan Lovrić je izveo udarac iz kuta, idealno je pogodio Topčagića, koji je glavom zakucao loptu u mrežu – 2:1.

Osječani su i u nastavak ušli puno bolje, u 50. minuti tako je u lijepoj situaciji bio Mance, ali je njegov udarac Šubarić lijepo obranio.

U 54. minuti i gosti su nasložili jednu kvalitetnu akciju, ali Bristrićev udarac išao je ravno u ruke Ivušića.

U 70. minuti iz voleja je tukao i Lovrić, ali je Majstorović pravodobno ušao u blok, deset minuta kasnije i Mierez je bio u izglednoj situaciji.

OSIJEK: Ivušić, Leovac (77 Lončar), Cheberko, Bralić, Grgurić, Žaper, Nejašmić (77 Brlek), Lovrić (88 Miloš), Mance (77 Mierez), Fiolić, Topčagić (61 Kleinheisler).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić, Smolčić, Galešić, Markovina (90+3 Kuliš), Majstorović (87 Braut), Hodža, Brtan, Jurišić, Frigan, Bristrić, Perić.

Osijek – Hrvatski dragovoljac 2:1

Strijelci: 1:0 Žaper (3), 1:1 Galešić (32), 2:1 Topčagić (45+2)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.