OSIJEK - RIJEKA Ako večeras napokon ne proradi riječki blok, Rijeka nema šanse ostvariti pozitivan rezultat

Srijeda, 01. srpnja 2020. 10:48 Napisao/la  SC

Rijeka je dobra momčad, ali smatram kako smo mi kvalitetniji. Naravno, to ćemo morati pokazati na terenu, kaže trener Osijeka Ivica Kulešević

Ivušić i Čolak
Ivušić i Čolak

Osijek i Rijeka večeras (21.05) u Gradskom vrtu igraju derbi 32. kola.

Za domaću momčad utakmica ima poseban naboj, Rijeka u Osijek dolazi prvi put nakon utakmice polufinala Kupa koju je obilježilo loše suđenje i brutalni fizički napad Erosa Grezde na Antonija Čolaka nakon utakmice.

Grezda večeras neće igrati, jer je nakon utakmice u Rijeci završio na operaciji.

Tenzije time nisu nestale:

- Svjestan sam kako je to za igrače i navijače posebna utakmica zbog svega što se događalo nedavno u polufinalu Kupa, ali ne smijemo se uhvatiti u zamku nekakve osvetničke utakmice, nego taj naboj koji imamo trebamo usmjeriti na što bolju igru i pravi angažman. Priče o osvetama ne priliče sportašima. Nadam se kako će moja momčad imati veliko i hrabro srce, ali i hladnu glavu u tom susretu. Pozivam naše navijače da nam pruže podršku, koja će nam biti itekako potrebna. Lakše je igrati uz huk s tribina, posebno s istoka, kaže trener Osijeka Ivica Kulešević za Glas Slavonije.

Godinu i pol dana Osijek ne zna za poraz u Gradskom vrtu, Rijeka stiže u dobrom razdoblju za osječku momčad koja u nastavku sezone igra kvalitetno i stabilno:

- Gradski vrt već je dugo nepokoren stadion pa se nadam kako će ta tradicija ostati i nakon ove utakmice. Ako gledamo trenutačnu formu, i taj je pokazatelj na našoj strani, ali svaka je utakmica priča za sebe, a posebno se to odnosi na derbije, u kojima najčešće presudi trenutačno raspoloženje ili neki detalji u utakmici na koje se ne može utjecati. Rijeka je dobra momčad, ali smatram kako smo mi kvalitetniji od nje. Naravno, to ćemo morati pokazati na terenu, govori Kulešević.

Treneru Osijeka najveća briga pred utakmicu je izostanak trojice kvalitetnih igrača, Laszla Kleinheislera, Vedrana Jugovića i Dmitra Lopu morat će zamijeniti netko drugi.

Treneru Rijeke Simonu Rožmanu nedostaje bitan vezni (Lončar/kartoni) i bočni (Štefulj/ozljeda) igrač, ali nije to najveća briga.

Problem je  kaotična igra zbog koje je momčad prvo izgubila kompaktnost, a onda su glavni igrači izgubili samopouzdanje.

Rožman stalno ponavlja da ima viziju igre koju igrači još uvijek nisu shvatili, što je glavni razlog zbog kojega Kulešević drži da ima kvalitetniju momčad od Rožmana.

Jedno je sigurno što se tiče vizije!

Ako večeras napokon ne proradi riječki blok, Rijeka nema šanse ostvariti pozitivan rezultat.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.