OSIJEK POBIJEDIO RIJEKU

Mierez dvaput kaznio pacerske greške

Nedjelja, 21. veljače 2021. 17:04 Napisao/la  SC

Ivan Nevistić katastrofalno pogriješio u 69. minuti, takav pogodak ubio bi volju za igrom i momčadima koje iskazuju više volje za igrom od Rijeke u Osijeku

Mierez dvaput kaznio pacerske greške

Prva HNL - 22. kolo

OSIJEK - RIJEKA 2:0

Stadion Gradski vrt. Bez gledatelja

Sudac: Duje Strukan (Split) 6,5

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelac: 1:0 Mierez (25), 2:0 Mierez (69)

Žuti karton: Pavičić (90+2)

OSIJEK: Ivušić 6, Lončar 6, Škorić 6,5, Cheberko 6, Miloš 6,5, Brlek - (12 Jugović 6), Kleinheisler 6,5 (79 Pilj -), Žaper 6, Silva 6 (79 Jurčević -), Bohar 6 (70 Erceg -), Mierez 7

RIJEKA: Nevistić 5, Arsenić 5, Galović 5,5, Escoval 5,5, Tomečak 5,5 (77 Pavičić -), Mudražija 5,5, Čerin 5, Vukčević 5, Lončar 5 (58 Drmić 5), Andrijašević 5 (77 Murić -), Kulenović 5 (72 Menalo -)

Osijek je pobijedio Rijeku u Gradskom vrtu i nakon 22. kola pobjegao na nestvarnih 16 bodova uz utakmicu više!

Rijeka je utakmicu izgubila nakon što je primila dva pacerska pogotka, dvije šeprtljave reakcije ukazuju da riječki pristup utakmici nije bio pravi.

Osijek je ostavio dojam kompaktnije i puno snažnije momčadi, koja je zasluženo pobijedila iako tijekom cijele utakmice nije osmišljeno priredila ni jednu izglednu priliku

Simon Rožman promijenio je stopersku liniju, u rosteru nije bilo Smolčića i duže ozlijeđenog Capana.

Ostalo je trener Rijeke složio prema očekivanjima u zatvorenijoj varijanti.

Obje su momčadi počele utakmicu očekivano, Osijek je odmah ostvario veći posjed lopte, jer se riječka momčad svjesno povukla u svoju trećinu.

Da će riječka momčad imati problema u duel-igri moglo se naslutiti već u 5. minuti, kada je Miloš nadskočio Tomečaka na Silvin ubačaj zdesna.

Bivši igrač Rijeke slabim trzajem glave loptu je lagano poslao u desnu Nevistićevu vratnicu.

U 10. minuti Andrijašević je na ulasku u domaću polovicu igrališta glavom loptu poslao u slobodni prostor, Lončar se pravodobno ubacio u prazni prostor i pobjegao visoko postavljenoj osječkoj obrani, dojam je da Lončar mogao još bliže prići Ivušiću prije nego što se odlučio za udarac s 23 metra, vratar Osijeka uspio je skrenuti loptu.

U 25. minuti nakon ubačaja iz kuta Arsenić je zakasnio blokirati Škorića, stoper domaćina neometano je skočio na 11 metara i glavom loptu poslao prema vratima, gdje je Mierez između dvojice igrača Rijeke bez kontakta loptu glavom iz blizine skrenuo u mrežu - 1:0.

To su bila najvažnija događanja pred vratarima u prvom dijelu utakmice tijekom kojega je Osijek dominirao, Rijeka nakon 10. minute više nije ni zaprijetila.

Na drugoj strani riječki blok nije bio dovoljno čvrst, domaći igrači djelovali su motiviranije i žustrije u duelima, što u ovakvim utakmicama često može biti presudno kao što je pokazao prekid u 25. minuti.

U drugom dijelu riječka je momčad igrala nešto agresivnije, ali ne toliko da Kleinheisler ne bi bez problema izlazio kao pobjednik iz klinča s dvojicom, trojicom igrača Rijeke, što je bilo indikativno.

U 53. minuti Kleinheisler je bio brži od Escovala u ravni prve vratnice, Žaper je točno ubacio, a osječki Mađar loptu poslao kraj vratiju.

U 58. minuti Rožman je pojačao napad, ušao je Drmić umjesto Lončara, Andrijašević se povukao u srednju liniju.

Kako je vrijeme odmicalo Rijeka je sve više pokušavala steći veći posjed lopte, Osijek je povučeno čuvao vodstvo i čekao riječku pogrešku.

Da Rijeka nije primila dva pogotka zbog fizičke nego zbog mentalne nestabilnosti, ukazuje pogreška u 69. minuti.

Nevistić je istrčao izvan kaznenog prostora, umjesto da nogom mirno izbaci loptu u polje, pokušao je vratar Rijeke prsima primiti loptu ispred Miereza tako dobro da je osječki napadač lagano glavom pokupio loptu u trku i pogodio prazna vrata - 2:0.

Takav pogodak ubio bi volju za igrom i momčadima koje iskazuju više volje za igrom od Rijeke u Osijeku.

U završnici utakmice Rožman se potpuno otvorio bez učinka, Andrijašević (76) je glavom dodao loptu Ivušiću, što je bilo sve od Rijeke.

Osijek je mirno priveo utakmicu kraju, nije se previše izlagao riziku, nije previše ni prijetio.

Erceg je u sudačkoj nadoknadi ostao u otvorenoj poziciji za neprecizni udarac s 10 metara.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.