Prva HNL: Osijek pobijedio Hajduk, domaća momčad iskoristila igrača više

Subota, 06. veljače 2021. 16:57 Napisao/la  SC

Osijek je ostvario devetu uzastopnu domaću pobjedu pod vodstvom Nenada Bjelice i privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici

Prva HNL: Osijek pobijedio Hajduk, domaća momčad iskoristila igrača više

Osijek je pobijedio Hajduk u utakmici koja ritmom i sadržajem nije opravdala očekivanja, posebice prvih sat vremena, kada su momčadi bile brojčano izjednačene.

Malo se toga konkretnog dogodilo, najzanimljivija je bila procjena suca Bebeka da Simiću (11) pokaže žuti karton, kada je blizu središta igrališta rukom zaustavio Miereza u trku prema Kaliniću.

Riječki sudac uz pomoć VAR-a odlučio je da bi Vušković mogao stići napadača Osijeka.

U 51. minuti Mujakić je nepotrebno dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Bočkaju, Hajduk je ostao s desetoricom igrača.

Nije Osijeku dugo trebalo da ostvari rezultatsku i brojčanu prednost, u 59. minuti Kleinheisler je atraktivnim udarcem s 25 metara slijeva pogodio suprotni kut - 1:0.

Uslijedilo je najzanimljivije razdoblje utakmice tijekom koje je Hajduk bio prisiljen riskirati s igračem manje, što je značilo da će Osječani imati puno slobodnog prostora za brze transformacije.

Pravih uzbuđenja nije bilo, Osječani su momčad Hajduka držali daleko od Ivušića (1 udarac u okvir), čekali i dočekali priliku riješiti pitanje pobjednika prije kraja utakmice.

U 89. minuti Vušković je zakasnio na okomito ubačenu loptu, nogom je na tridesetak metara od Kalinića idealno proigrao Miereza, koji je otrčao prema vrataru Hajduka i mirno loptu plasirao u mrežu - 2:0.

Osijek je ostvario devetu uzastopnu domaću pobjedu pod vodstvom Nenada Bjelice i privremeno preuzeo vodstvo na ljestvici.

OSIJEK: Ivušić, Silva, Lončar, Škorić, Miloš, Žaper (79 Vuković), Brlek (80 Pilj), Bočkaj (79 Guti), Kleinheisler (73 Jugović), Bohar (90+2 Lopa), Mierez

HAJDUK: Kalinić, Todorović (89 Dolček), Simić, Vušković, Mujakić, Jurić, Nejašmić (72 Dimitrov), Atanasov (56 Jradi), Jakoliš (73 Diamantakos), Gyurcso (56 Jairo), Umut

Utakmica 20. kola: Osijek - Hajduk 2:0 (Kleinheisler 59, Mierez 89)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.