Prva HNL: Osijek pobijedio Dinamo, Nenad Bjelica nastavio pohod na titulu prvaka

Subota, 21. studenog 2020. 17:00 Napisao/la  SC

Utakmica nije bila odveć kvalitetna, pobjedu je odnijela mentalno stabilnija i čvršća momčad, Bjelica prvi put igrao protiv Dinama otkada je otišao iz Maksimira

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Osijek je pobijedio (2:0) Dinamo u Gradskom vrtu, obistinile su se najave tranera Nenada Bjelice da će osječki klub već ove sezone pokušati osvojiti naslov prvaka.

Bjelica je prvi igrao protiv Dinama otkada je otišao iz Maksimira i pobijedio Zorana Mamića, trener Osijeka još nije osjetio gorčinu poraza otkada je preuzeo momčad pri dnu ljestvice.

Osijek je do pobjede došao pogocima u nastavku utakmice.

U 54. minuti Pilj s 14 metara zdesna poslao loptu u daljnju vratnicu, lopta se odbila u mrežu - 1:0.

U 89. minuti Žaper je iskoristio Livakovićevu pogrešku, nakon ubačaja iz kuta na drugoj vratnici podmetnuo je glavu za potvrdu pobjede - 2:0.

Dinamo nije bio podređen u posjedu lopte, ali je bio neučinkovit u završnici.

U 42. minuti Petković je idealno zdesna vratio loptu natrčalom Jakiću, koji je sa sedam metara promašio praktično prazna vrata.

Takvi promašaji u takvim utakmicama u pravilu bivaju kažnjeni.

Utakmica nije bila odveć kvalitetna, pobjedu je odnijela mentalno stabilnija i čvršća momčad.

OSIJEK: Ivušić, De Almeida, Škorić, Majstorović, Žaper, Pilj, Ndockyt, Vuković, Bohar, Jurčević, Mierez (64 Erceg)

DINAMO: Livaković, Moharrami, Theophile, Lauritsen, Leovac, Jakić, Ademi, Ivanušec (76 Atiemwen), Oršić, Gavranović, Petković

Utakmica 12. kola: Osijek - Dinamo 2:0 (Pilj 54, Žaper 89)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.