Osijek - Istra 1961 (19): Beseku je pobjeda jedina opcija, Pamić očekuje prevlast na sredini terena

Subota, 01. kolovoza 2015. 14:30 Napisao/la  SC

Ne smije nas zavarati ni njihova visoka pobjeda protiv Hajduka, ali ni katastrofa koju su doživjeli u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive, kaže trener Osijeka


Osijek i Istra 1961 od 19 sati u Gradskom vrtu igraju utakmicu koju momčad Dražena Beseka igra opterećena ulogom favorita.

- Za mene su tri boda uvijek jedina opcija uoči utakmice. Ponekad se na kraju mora prihvatiti i osvajanje jednog boda, ali susret s Istrom 1961 ne pripada u tu kategoriju. Ne smije nas zavarati ni njihova visoka pobjeda protiv Hajduka, ali ni katastrofa koju su doživjeli u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Nedvojbeno nas očekuje zahtjevna utakmica, pa i zbog toga što će se prvi put od nas ove sezone očekivati isključivo pobjeda. Analizirali smo Istru 1961, ali ono što je meni uvijek važnije jest što ćemo mi biti u stanju učiniti u toj utakmici. Uvježbavali smo neke stvari tijekom tjedna i nadam se kako ćemo ih moći upotrijebiti na utakmici, kaže Besek.

Igor Pamić u miru je pripremao momčad za utakmicu protiv Osijeka, rekordna pobjeda (4:1) protiv Hajduka podignula je samopouzdanje igrača. Međutim, Pamić ima problema s nizom ozlijeđenih igrača. Heister, Đurić, Pavlović i Salanović nije trenirali do petak, Zlomislić je bio odsutan zbog smrtnog slučaja u obitelji, Vuković i Vukman nisu na raspolaganju duže vrijeme. Sigurno će braniti iskusni Iveša, budući da je Lovrić suspendiran, a Brkić bolestan.

- U problemima smo, nemamo što kriti, utakmicu će početi samo zdravi igrači. U ovom dijelu sezone ne možemo riskirati da zbog jedne utakmice izgubimo igrača na duže vrijeme, a s druge strane ima dečki koji su prošli pripreme i čekaju svoju šansu. Pavlović često ima zdravstvenih problema, nadam se samo da mu se stanje neće pogoršati jer je napokon odigrao jednu pravu utakmicu, u taktičkom dijelu savršenu u drugom poluvremenu. Na Zlomislića smrtni slučaj ne bi trebao utjecati. Puno je kombinacija, možda čak zaigramo s trojicom u zadnjoj liniji, nikad se ne zna, ili sa Zlomislićem kao liberom ispred dvojice stopera. Što se tiče vrška napada, Nikolić mi je u prvom planu. Osim borbenosti od njega zasad nismo dobili previše, ali nekada nekog treba istrpjeti i bio bih zadovoljan kad bi Nikolić ponovio izdanje kakvo je imao u drugom poluvremenu protiv Lokomotive, kad je bio pokretljiv i u kontaktu s loptom, a manje je tražio dubinu. Buduči da Osijek igra s dvije špice, morat ćemo nešto drugačije igrati fazu obrane, što ne znači da ćemo se potpuno prilagoditi domaćinu. Smatram da njihove okomite lopte možemo neutralizirati sa zadnjim veznim te očekujem prevlast na sredini terena i sigurnost u posjedu lopte, kaže Pamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.