Prva HNL: Osijek i Hajduk u Gradskom vrtu odigrali derbi bez pobjednika

Nedjelja, 03. listopada 2021. 21:38 Napisao/la  SC

U prvom dijelu središnji blokovi nisu bili čvrsti, lako su obje momčadi ulazile u završnicu, utakmica je bila sadržajnija

 Gergő Lovrencsics izjednačio
Gergő Lovrencsics izjednačio

Osijek i Hajduk odigrali su derbi bez pobjednika ponajviše zahvaljujući mađarskim reprezentativcima, što najviše odgovara vodećima Rijeci i Dinamu.

U 9. minuti Kleinheisler je efektno svladao Kalinića preciznim udarcem s 22 metra, deset minuta kasnije izjednačio je Lovrencsics uz veliku Lončarevu pomoć.

Lovrencsics je ušao u kazneni prostor zdesna, uputio snažno loptu koja je okrznula Lončara, promijenila smjer, prevarila Maglenicu i završila u mreži u bližem kutu - 1:1.

U prvom dijelu središnji blokovi nisu bili čvrsti, lako su obje momčadi ulazile u završnicu, utakmica je bila sadržajnija, bolje su prilike stvorili domaćini.

Bohar (23) je ušao zdesna nakon Bartolečeve pete, Kalinić je uspio zaustaviti udarac iskosa.

U 21. minuti Jugović je uspio pogoditi obje stative! Točnije, pogodio je lijevu Kalinićevu vratnicu, lopta se odbila u desnu vratnicu i vratila u polje!

U drugom dijelu obje su momčadi izgledale čvršće i opreznije, posebice Hajduk koji je trpio jači pritisak.

Nije u kaznenim prostorima bilo prometno kao u prvom dijelu, ali su gledatelji u 69. vidjeli najbolju priliku na utakmicu.

Bočkaj je okomitom loptom izbacio zadnju splitsku liniju, Mierez je otrčao prema Kaliniću, koji je podmetnuo nogu u pravom trenutku da bi postao najbolji igrač derbija.

U drugom dijelu najuzbudljivije je bilo u samoj završnici, kada je Osijek snažno pritisnuo.

Kleinheisler i Škorić uspjeli su izravno zaprijetiti spremnom Kaliniću, u 94. minut Mlakar je uspio u kontri ući u kazneni prostor, nije bio precizan.

OSIJEK: Malenica, Bartolec (53 Miloš), Lončar (64 Čeberko), Škorić, Bočkaj, Nejašmić, Bohar, Kleinheisler, Jugović (78 Žaper), Hiroš (78 Ndockyt), Mierez (78 Daku)

HAJDUK: Kalinić, Lovrencsics, Simić, Elez (75 Katić), Čolina, Vuković (84 Atanasov), Fossati, Krovinović, Livaja (84 Melnjak), Sahiti (72 Mlakar), Ljubičić (46 Kačaniklić)

Utakmica 11. kola: Osijek - Hajduk 1:1 (Kleinheisler 9/Lovrencsics 19)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.