Oko sokolovo: Maleš nije trebao dobiti drugi žuti karton, Zuta je namjerno igrao rukom

Utorak, 13. prosinca 2016. 00:02 Napisao/la  SC

Nije baš jasno kako je Beusan u bezmalo instiktivnoj Zutinoj reakciji vidio namjerno igranje rukom


U rado gledanoj analizi HTV-a sudačkoga eksperta Matea Beusana suđenje Bruna Marića u utakmici između Splita i Rijeke dobilo je malo drugačiju vizuru nego što smatra trener Splita Vjekoslav Lokica.

Naime, Lokica je nakon utakmice tvrdio da je Split oštećen zato jer je Mate Maleš trebao dobiti drugi žuti karton u 41. minuti:

- Maleš je prvi karton dobio zbog igranja rukom. Ovdje se ne radi o sprečavanju obećavajućeg napada, nije svako igranje rukom za karton. Ovo drugo je uobičajen start, ne bih se složio sa Lokicom da je ovo drugi žuti. Nije trebao dobiti niti jedan žuti, rekao je Beusan.

Međutim, Beusan je sporni trenutak utakmice vidio u finišu prvoga dijela utakmice, kada je Zuta u padu glavom loptu skrenuo u ruku.

- Zuta je nakon ubačaja namjerno igrao rukom, Split je trebao dobiti kazneni udarac! Drugi pomoćni je trebao pomoći ovdje, možda je glavnom sucu bilo teško vidjeti, smatra Beusan.

Kada se analizira Zutina reakcija jasno se vidi igranje rukom, koja je bila u prirodnom položaju tijela igrača koji se u padu rukom sprema dočekati na travnjaku.

Nije baš jasno kako je Beusan u tako brzoj, bezmalo instiktivnoj Zutinoj reakciji vidio namjerno igranje rukom!  

Pronašao je Beusan još jednu spornu odluku na štetu Splita, "oko sokolovo" tvrdi da se prekršaj Jurendića nad Ajayiju dogodio izvan kaznenog prostora:

- Zbog toga je trebao biti dosuđen slobodan udarac uz crveni karton. Marić je dosudio jedanaesterac, ali je i tu pogriješio jer prema novim pravilima u takvim situacijama bi trebalo dosuditi jedanaesterac i samo žuti karton, tvrdi Beusan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.