Oko 1600 navijača Hajduka sukobilo se s policijom na A-1

Nedjelja, 22. svibnja 2022. 09:01 Napisao/la  SC

Oglušivši se na  upozorenja i naredbe, nekoliko stotina navijača napalo policijske službenike, piše u policijskom priopćenju

Oko 1600 navijača Hajduka  sukobilo se s policijom na A-1

Na autocesti A-1 došlo je dukoba pripadnika Torcide i policije, došlo je do pucnjave, iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

Evo policijskog izjveštaja:

- Dana 21. svibnja oko 21:35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, objavila je policija.

Prema neslužbenim informacijama, u masovnom sukobu ozlijeđeno je desetak policajaca

Kao što je poznato, Torcidi je zabranjen ulazak na tribine u Maksimiru s transparentima, zbog čega je cijela skupina demonstrativno odbila ući na stadion.

Standings provided by SofaScore