Oko 1600 navijača Hajduka sukobilo se s policijom na A-1

Nedjelja, 22. svibnja 2022. 09:01 Napisao/la  SC

Oglušivši se na  upozorenja i naredbe, nekoliko stotina navijača napalo policijske službenike, piše u policijskom priopćenju

Oko 1600 navijača Hajduka  sukobilo se s policijom na A-1

Na autocesti A-1 došlo je dukoba pripadnika Torcide i policije, došlo je do pucnjave, iz vatrenog oružja ranjene su najmanje dvije osobe.

Evo policijskog izjveštaja:

- Dana 21. svibnja oko 21:35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1600 navijača HNK Hajduk u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta Desinec i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili. Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno desetak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce. Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku, objavila je policija.

Prema neslužbenim informacijama, u masovnom sukobu ozlijeđeno je desetak policajaca

Kao što je poznato, Torcidi je zabranjen ulazak na tribine u Maksimiru s transparentima, zbog čega je cijela skupina demonstrativno odbila ući na stadion.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.