Bruno Marić: Sin mi je rekao da nikome neće reći da se preziva Marić jer bi ga mogli napasti!

Subota, 02. ožujka 2024. 10:53 Napisao/la  SC

Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje, kaže Marić

Bruno Marić
Bruno Marić

Bruno Marić objasnio je zbog čega je iznenada podnio ostavku na mjesto predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a:

- Isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje. To je postao pretežak teret i vrlo opasan. Dugo sam šutio o prijetnjama koje sam doživljavao. Jedna kukavička osoba je preko društvenih mreža pustila gnjusne i prijeteće poruke. Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje. To je za mene neshvatljivo, a neka hrvatska javnost ocijeni je li jedna takva poruka za odbaciti. Nisam tip koji se boji, ali sve to predugo traje i želio sam ostavkom skrenuti pozornost našem društvu i ljudima u sportu da se možda nešto promijeni kako se toj glasnoj manjini ne bi više dopuštalo da radi takve neprihvatljive radnje. Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ, kazao je Marić za Sportske novosti.

Bivši šef sudaca nije htio otkriti tko mu je prijetio:

- Zna se da je Hajduk već tražio moju smjenu. Jedno vrijeme kružile su tendenciozne priče o tome da suci pomažu Hajduku, što nije bila istina. Bilo je razdoblja u kojima su suci svojim pogreškama išli više u korist Hajduku, u nekim razdoljima protiv Hajduka, ali sudilo se uvijek pošteno. Kako Hajduku, tako i svim drugim klubovima. Nitko od klubova nema pravo pričati o nezadovoljstvu zbog toga što su ih suci samo zakidali, kaže Marić.

Ovak je prokomentirao psovanje Darija Bela kada je Mirko Marić postigao pogodak Dinamu:

- I to je tendenciozna i manipulativna snimka, kojom se želi diskreditirati suce. Nisu pustili kompletnu snimku na kojoj se vidi čisti prekršaj za Dinamo na centru, što četvrti sudac govori Belu. Govori mu to i pomoćni, a onda čak i VAR sudac, iako to ne bi smio po protokolu. Bel je to prečuo, a kad je u nastavku akcije svirao prekršaj za Rijeku, u blizini kaznenog prostora Dinama, shvatio je da bi mogao imati problem ako Rijeka zabije gol, a on nije svirao prekršaj za Dinamo koji je postojao. Međutim, tada je već svirao prekršaj i gotovo je, nije mogao više nazad. Rijeka je zabila gol i Bel je bio ljut na sebe jer je znao što je prethodilo tom centaršutu iz sviranog prekršaja do kojeg nije trebalo doći. Na sreću, gol Rijeke nije priznat zbog zaleđa i nije bilo štete, poručio je Marić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.