Odgođena još jedna utakmica, zaražena šestorica igrača Šibenika

Petak, 04. prosinca 2020. 16:29 Napisao/la  SC
Odgođena još jedna utakmica, zaražena šestorica igrača Šibenika

Na službenoj stranici Prve HNL objavljeno je da je odođena još jedna utakmica 14. kola:

Utakmica 14. kola HT Prve lige između Lokomotive i Šibenika, koja je trebala biti odigrana u subotu, 5. prosinca s početkom u 17.05 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom u momčadi Šibenika.

Odluka je donesena temeljem članaka 4. i 54. Propozicija natjecanja Hrvatski telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2020./21. Poslije obavljenog testiranja kompletne momčadi 3. prosinca, zaraza koronavirusom utvrđena je kod šestorice igrača Šibenika. Na osnovu utvrđenog i u iščekivanju odluke nadležnog epidemiologa o broju igrača koji moraju u samoizolaciju, HNK Šibenik ne može nastaviti redovito natjecanje pa je zatražio odgodu utakmice 14. kola protiv Lokomotive.

U obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog, između ostaloga stoji:

- Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva HNK-a Šibenik donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.