NOVI SPLITSKI STADION

Idejni projekt završen, na potezu Grad Split

Ponedjeljak, 26. siječnja 2015. 10:35 Napisao/la  SC

Povrh izgradnje stadiona Slaven Žužul planira u Splitu izgraditi nogometni kompleks   

U hrvatskom nogometu samo su tri kluba u većinskom vlasništvu privatnog kapitala: Rijeka, Split i Istra 1961. Ostali klubovi (Hajduk, Osijek, Zadar) sa sufiksom s.d.d. u većinskom su vlasništvu lokalnih samouprava.

Istra je prva postala privatno vlasništvo, ruski tajkun Mihail Ščeglov kupio je većinski paket pulskog kluba i vrlo brzo zapao u financijske probleme. Rijeka se digla iz pepela od kada je vlasnik postao talijanski milijarder Gabriele Volpi, a Split je postao jedini privatni klub u hrvatskom vlasništvu. Braća Žužul, vlasnici građevinske tvrtke Skladgradnja, u Parku mladeži polako stvaraju nogometnu oazu.

HNK Rijeka nije jedini klub koji će uskoro stanovati na novom stadionu, RNK Split također gradi novo nogometno zdanje. Stadion "Ruža hrvatska" nešto je skromniji od riječkog s kapacitetom od 10.000 gledatelja, ali također izgleda vrlo atraktivno:

- Za dvadesetak dana bi na Gradskom vijeću trebala biti promjena GUP-a i taj dio bi trebao biti dovršen. Idejni projekt je gotov, sada je sve na Gradu, rekao je Slaven Žužul za dalmacianews.

Ako RNK Split u lokalnoj samoupravi pronađe partnera kao HNK Rijeka, Žužul razmišlja o još jednom projektu:

- Na Turskoj kuli je zemljište koje trenutno ne služi ničemu, pitam se zašto tamo ne bismo napravili dva ili tri terena s hotelom. Tu bismo se mogli pripremati mi, Hajduk i još desetak drugih klubova u zimskom periodu. Pokušat ćemo to realizirati, ali nije lako kod nas, procedura je ogromna, za dva papira ti treba godinu dana, govori Žužul.

Zanimljiva je pozicija Splita u kontekstu otvorenog sukoba Hajduka i HNS-a:

- Mnogi nisu zadovoljni sa stvarima koje se događaju unutar saveza. Ako to uzmete kao neki glas naroda, onda se radi o jasnoj poruci da se ne radi dobro, a ne vidim razloga da ne bude bolje. Ako će Hajduk biti nositelj pozitivnih promjena, onda će se Split priključiti u interesu svih u hrvatskom nogometu. Međutim, to se mora odvijati na normalan način, na ulici ćemo teško nešto riješiti, zaključuje Žužul.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.