PRVA HNL

Nogometaši Rijeke proslavili prvu pobjedu s gledateljima

Subota, 17. srpnja 2021. 22:56 Napisao/la  Igor Vranić

Za dobru atmosferu zaslužni su bili igrači Rijeke, koji su pobijedili Goricu igrom koja obećava, Robert Murić i Ivan Lepinjica strijelci

Nogometaši Rijeke proslavili prvu pobjedu s gledateljima

Prva HNL - 1. kolo

RIJEKA - GORICA 2:0

Igralište HNK Rijeka. Gledatelja: 1652

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 7

VAR sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Murić (20-11m), 2:0 Lepinjica (55)

Žuti karton: Matar (12)

RIJEKA: Labrović 7, Tomečak 6, Escoval 6,5, Galović 6,5, Vukčević 6, Lepinjica 7, Mudražija 6 (53 Bušnja 6), Liber 6, Murić 7 (80 Vuk -), Ampem 6, Drmić 6 (76 Obregon -)

GORICA: Banić 6,5, Muhammed 6, Moro 5,5, Jovičić 5,5, Keita 5,5, Babec 6 (82 Pršir -), Junior 5,5, Mitrović 6 (66 Fruk -), Lovrić 6,5, Šroler 5,5 (66 Dvorneković -), Matar 5 (82 Brodić -)

Nogometaši Rijeke proslavili su prvu pobjedu s 1652 gledatelja na Rujevici, sezona je počela povratkom gledatelja, atmosfera na Rujevici tijekom i nakon utakmice vratila je pravi smisao nogometu.

Za dobru atmosferu zaslužni su bili igrači Rijeke, koji su pobijedili Goricu igrom koja obećava.

Za Rijeku su debitirali vratar Nediljko Labrović i napadač Prince Ampem, prvi put od prve minute igrao je Adrian Liber, mladi veznjak zatvarao je napadački posložen središnji trokut (Lepinjica - Mudražija/Liber).

Krunoslav Rendulić počeo je neočekivano napadački, nekadašnji napadač Rijeke Mitrović igrao je iza isturenog Matara.

Novi trener Gorice očito se osjećao dovoljno snažnim da bi na Rujevici igrao s četvoricom napadača što je gledateljima zajamčilo zanimljivu utakmicu.

U 7. minuti Drmić je zamalo iskoristio Murićev ubačaj zdesna, Banić je pravodobno zasmetao napadača Rijeke.

U 10. minuti baš je Mitrović stvorio višak na lijevoj strani kaznenog prostora, odigrao je prizemno, Babec je ostao sam na 7 metara, nije dobro zahvatio loptu u najboljoj prilici za goste tijekom utakmice.

Još desetak minuta dinamično su se smijenjivali napadi bez završnice na objema stranama, Murić (11) je u otvorenoj poziciji za udarac pogodio Banića.

U 17. minuti Mudražija je u okretu htio primiti loptu na ulasku u kazneni prostor, Moro je neoprezno nasrnuo s leđa na veznjaka Rijeke, sudac je pokazao na bijelu točku.

Murić je staloženo realizirao kazneni udarac - 1:0.

Pametno je počeo igrati Tomić,  prepustio je loptu zadnjoj liniji gostiju, treneru Rijeke važno je bilo da momčad ne izlazi previsoko čime je sačuvao zadnju liniju od izravne opasnosti u igri jedan na jedan.

Jednom je ipak ispala cijela desna strana riječke obrane, poremetio se raspored, Keita je ušao u kazneni prostor iz drugoga plana, nije dobro zahvatio loptu.

Bila je to jedina prijetnja gostiju iz igre nakon pogotka, Labrović (21) je najviše problema u prvom dijelu imao imao kada je Lovrić izveo slobodni udarac u svom stilu.

Rijeka je na drugoj strani bezuspješno pokušavala konkretno ući u završnicu, u nekoliko brzih tranzicija na nepostavljenu obranu gostiju uočljivo je nedostajao kvalitetniji potez odluke koji se obično očekuje od Murića.

Murić (24) i Obeng (26) bili su u obećavajućim pozicijama, obojica nisu dobro uputili udarce.

U prvih desetak minuta drugoga dijela gosti su odigrali svoje najbolje minute, visoko su se postavili na bokovima i počeli stvarati stalni pritisak.

Lovrić (49) udarcem s 20 metara, Mitrović (51) udarcem u vrlo izglednoj situaciji na 14 metara od vratiju, Šroler (52) udarcem sa 17 metara obilježili su teško razdoblje za riječku obranu, dvaput je Labrović dobro reagirao (Mitrović, Šroler).

Reagirao je Tomić uvođenjem Bušnje, koji je započeo akciju koja je završila ubacivanjem iz kuta.

Murić je ubacio, Lepinjica je na petercu nadskočio Mora i Jovičića i glavom loptu poslao u mrežu - 2:0.

Postignula je Rijeka u pravom trenutku pogodak, koji kao da je presjekao konce povezane igre gostiju, dvadesetak minuta riječka je momčad kontrolirala igru, Escoval (65) je glavom umalo iskoristio ubačaj zdesna...

U 71. minuti opet su gosti zaprijetili, Lovrić je na lijevoj strani izmijenio loptu i osvanuo sam u poziciji za udarac s 15 metara, Labrović je vrhunski reagirao.

Pet minuta kasnije Rijeka je stvorila najbolju priliku na utakmici.

Murić je u 76. minuti na desnoj strani prošao Keitu, idealno gurnuo loptu Ampemu, koji je na ulasku u peterac odlučio primiti loptu prije udarca čime je Baniću dao dovoljno vremena za odlučnu reakciju.

U završnici utakmice riječka je momčad disciplinirano držala raspored u svojoj trećini i sačuvala pobjedu, jedino su Junior (79) i Moro (85) spletom okolnosti stekli šanse za neprecizne udarce.

Ampem (88) i Bušnja (90) trebali su mirnije reagirati u izglednim situacijama pred Banićem, obojica su imali dovoljno prostora i vremena za bolju završnicu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.