NK Rudeš stao uz Roberta Prosinečkog reakcijom na primitivne uvrede

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. 10:09 Napisao/la  SC
NK Rudeš stao uz Roberta Prosinečkog reakcijom na primitivne uvrede

NK Rudeš objavio je sljedeće priopćenje:

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.

- Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika. Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili, poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić.

Torcida je izvjesila transparent: 10 eura, može, hvala. Ipak četniku nije plaća mala!

Ovo četnik odnosi se na Prosinečkog, koji je najbolji nogomet u karijeri igrao u dresu Crvene zvezde.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.