NK Osijek u siječnju dobiva vlasnike iz Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Četvrtak, 24. prosinca 2015. 23:44 Napisao/la  SC

Uvjeren sam da ću na redovnoj sjednici Gradskog vijeća u siječnju vijećnike moći informirati o uspješno završenom preuzimanju NK Osijek, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić


Nogometni klub Osijek mogao bi dobiti novog većinskog vlasnika. Potencijalni kupci su mađarsko-hrvatski partneri, dvije fizičke osobe izlaze pred dioničare jedinstvenom ponudom.

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o kapitalu iz Mađarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Da bi ponuda dobila legitimitet, Grad Osijek kao većinski vlasnik kluba mora sazvati sjednicu Gradskog vijeća i s ponudom upoznati vijećnike. Procedura je takva da se ništa konkretnije neće znati prije sredine siječnja.

Zainteresirani kupci navodno su obavili dubinsko snimanje kluba i uplatili milijun kuna kotizacije na račun NK-a Osijek. Time su djelomično podmirena potraživanja radne zajednice.

NK Osijek je teškoj je financijskoj situaciji, njegovo održavanja sredstvima iz gradskog proračuna dugoročno nije moguće:

- Uvjeren sam da ću na redovnoj sjednici Gradskog vijeća u siječnju vijećnike moći informirati o uspješno završenom preuzimanju NK Osijek, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Standings provided by Sofascore