NK Osijek službeno objavio, Stjepan Tomas i Ivica Kulešević postali bivši

Utorak, 03. listopada 2023. 15:24 Napisao/la  SC
NK Osijek službeno objavio, Stjepan Tomas i  Ivica Kulešević postali bivši
Foto: NKOsijek

NK Osijek objavio je sljedeću vijest na svojoj stranici:

Stjepan Tomas više nije za kormilom Bijelo-plavih. Došlo je, ovoga utorka, do sporazumnog raskida suradnje i nakon nešto više od pet mjeseci bivši hrvatski nogometni reprezentativac odlazi iz grada na Dravi. Vrijedi to i za njegove suradnike Alena Šušnića, Vladu Šmita i Lidija Melisa. Također, sporazumno je dogovoreno i da sportski direktor Ivica Kulešević napušta svoju dužnost.

Zahvaljujemo se gospodi Tomasu i Kuleševiću na svemu onome što su učinili za NK Osijek. Moram reći i da su u ovoj situaciji, kada smo morali vidjeti kako i s kim dalje, prvenstveno razmišljali što je najbolje za klub. Pokazali su maksimalnu korektnost i to treba respektirati. Kulešević je, recimo, imao svojedobno značajnu ulogu i u dolasku novih vlasnika, puno je toga prošao u različitim ulogama i naša će mu vrata uvijek biti otvorena. Ivica je korektno odrađivao svoj posao, napravio je dosta dobrih stvari u vrijeme kada smo krenuli jednim drugim putem. No, kada izostanu priželjkivani rezultati, nešto se u pravilu mijenja. Tražimo neka nova potencijalna rješenja, prvenstveno za trenera, a dok se to ne realizira momčad privremeno preuzima Ivo Smoje, izjavio je klupski predsjednik Ferenc Sakalj.

Tomas je došao potkraj travnja ove godine i osnovnu je zadaću ispunio. Spletom okolnosti ipak nije ostao duže, no ne odlazi razočaran.

- Tako je to u nogometu. I dalje mislim da nam se nije dogodila ona nesretna završnica u derbiju s Dinamom i da smo tada pobijedili, da bi sve danas bilo sasvim drugačije. No, Osijeku želim sve najbolje i svakako ću navijati da momčad i klub ispune očekivanja. Drago mi je da sam prošle sezone s dečkima uspio ostvariti cilj, izboriti treće mjesto i Europu, a isto tako i što smo u ovoj godini pobijedili u tri od četiri europske utakmice iako nam to nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Bio sam privilegiran u smislu da sam baš ja kao trener imao zadovoljstvo voditi momčad na prekrasnoj Opus Areni, a svom nasljedniku na klupi i svima u NK Osijek mogu samo poželjeti puno sreće. Hvala i navijačima na lijepoj atmosferi i potpori koju smo imali, a nogomet je takav da se sve može potpuno promijeniti u svega nekoliko minuta i krenuti u neželjenom pravcu. Osijek je među najvećim hrvatskim klubovima i sretan sam što sam i ja bio dio ovog kolektiva, rekao je Tomas.

Dosadašnji sportski direktor Ivica Kulešević neće ostati u toj ulozi.

I to je odluka klupske Uprave nakon što je sagledana trenutna situacija, a koja zasigurno nije i ne može biti po volji odgovornih u NK Osijek.

Rastanak s Kuleševićem sigurno nije bila laka odluka za čelnike Kluba s obzirom na činjenicu da je riječ o bivšem igraču, treneru gotovo svih naših mlađih kategorija, voditelju Škole nogometa, šefu stručnog stožera prve momčadi i u konačnici sportskom direktoru.

- Nema u sportu tragedije, to je posao bez obzira i na sve emocije koje imamo, posebno prema matičnoj sredini. Sigurno sam uvijek svakim svojim potezom želio najbolje za Klub, a dužnost sam prihvatio u nimalo komfornoj situaciji, znajući da ću biti i osobno suočen s brojnim izazovima i da ih neće biti lako rješavati. Trebalo je sve staviti u nekakvu normalu, u skladu s mogućnostima i proračunom, a to je bilo sve samo ne jednostavno. Klub je definitivno iznad svakog pojedinca i nemam problem ni s kakvom odlukom s vrha. Žao mi je, naravno, što sve skupa nije ispalo bolje, ali sam uvijek nastojao učiniti najviše što sam u datom trenutku mogao. Na sve obično nastojim gledati pozitivno, pa se u tom kontekstu i nadam da će momčad ponovno proigrati i vratiti se tamo gdje i pripada, odnosno dosegnuti ono što svi želimo u smislu nekih planova i ambicija. Toliko sam toga prošao u Nogometnom klubu Osijek, da će uvijek biti i ostati dio mene, poručio je Kulešević.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.