LOKOMOTIVA - RIJEKA Nije glavni problem Rijeke slaba efikasnost nego način igre zbog kojega je u tri utakmice primila 5 pogodaka od momčadi koje se bore za ostanak

Subota, 06. veljače 2021. 10:41 Napisao/la  SC

Rijeka u zadnje četiri utakmice od mogućih 12 osvojila 4 boda, tri utakmice igrala je protiv momčadi koje se bore za ostanak

Domagoj Pavičić postigao pogodak u remiju protiv Šibenika
Domagoj Pavičić postigao pogodak u remiju protiv Šibenika Foto: HNK Rijeka

Rijeka nakon utakmice protiv Šibenika, danas (17.15) u Kranjčevićevoj igra protiv Lokomotive.

- Rijeka igra dobro, rezultati je ne maze u zadnjem razdoblju. U utakmici protiv Šibenika vratili su se nakon 0:2 što im sigurno biti poticaj iako su najavljivali pobjedu. Rijeka dolazi u Kranjčevićevu da potvrdi visoku pozicinu i da odigra dobru utakmicu. Na nama je da im to onemogućimo, nadam se da ćemo zadržati energiju s Poljuda. Došla su nam dvojica novih igrača, Antonio Marin i Irfan Hadžić, vidjet ćemo koliko će minutažu dobiti u utakmici protiv Rijeke, nadam se da će donijeti novu energiju, kaže trener Lokomotive Jerko Leko.

Lokomotiva je pobijedila Rijeku u 1. kolu ove sezone, tada je momčad aktualnog doprvaka bila još slabija nego što je danas.

Rijeka u mandatu Simona Rožmana ima kroničnih problema s načinom igre protiv slabijih protivnika.

Nakon što se u prvoj utakmici ove godine pobjedom (2:0) protiv Dinama u Maksimiru prometnula u kandidata za prvaka, Rijeka je u iduće četiri utakmice od mogućih 12 osvojila samo 4 boda (Varaždin 1:2, Istra 1961 2:1, Gorica 0:2, Šibenik 2:2).

Nije Rožmanov glavni problem što ne može riješiti efikasnost nego što je Rijeka u tri od četiri utakmice primila 5 pogodaka od momčadi koje se bore za ostanak.

A mogla je primiti još barem pet pogodaka!

U prethodnom cikusu od četiri utakmice, Rijeka je primila 4 pogotka od momčadi iz vrha ljestvice (Osijek 1:1, Hajduk 2:1, Dinamo 2:2, Dinamo 2:0), dvaput je igrala protiv Dinama.

Sve je jasno uoči današnje utakmice protiv još jedne momčadi koja se bori za ostanak.

Tablice omogućuje Sofascore