LOKOMOTIVA - RIJEKA Nije glavni problem Rijeke slaba efikasnost nego način igre zbog kojega je u tri utakmice primila 5 pogodaka od momčadi koje se bore za ostanak

Subota, 06. veljače 2021. 10:41 Napisao/la  SC

Rijeka u zadnje četiri utakmice od mogućih 12 osvojila 4 boda, tri utakmice igrala je protiv momčadi koje se bore za ostanak

Domagoj Pavičić postigao pogodak u remiju protiv Šibenika
Domagoj Pavičić postigao pogodak u remiju protiv Šibenika Foto: HNK Rijeka

Rijeka nakon utakmice protiv Šibenika, danas (17.15) u Kranjčevićevoj igra protiv Lokomotive.

- Rijeka igra dobro, rezultati je ne maze u zadnjem razdoblju. U utakmici protiv Šibenika vratili su se nakon 0:2 što im sigurno biti poticaj iako su najavljivali pobjedu. Rijeka dolazi u Kranjčevićevu da potvrdi visoku pozicinu i da odigra dobru utakmicu. Na nama je da im to onemogućimo, nadam se da ćemo zadržati energiju s Poljuda. Došla su nam dvojica novih igrača, Antonio Marin i Irfan Hadžić, vidjet ćemo koliko će minutažu dobiti u utakmici protiv Rijeke, nadam se da će donijeti novu energiju, kaže trener Lokomotive Jerko Leko.

Lokomotiva je pobijedila Rijeku u 1. kolu ove sezone, tada je momčad aktualnog doprvaka bila još slabija nego što je danas.

Rijeka u mandatu Simona Rožmana ima kroničnih problema s načinom igre protiv slabijih protivnika.

Nakon što se u prvoj utakmici ove godine pobjedom (2:0) protiv Dinama u Maksimiru prometnula u kandidata za prvaka, Rijeka je u iduće četiri utakmice od mogućih 12 osvojila samo 4 boda (Varaždin 1:2, Istra 1961 2:1, Gorica 0:2, Šibenik 2:2).

Nije Rožmanov glavni problem što ne može riješiti efikasnost nego što je Rijeka u tri od četiri utakmice primila 5 pogodaka od momčadi koje se bore za ostanak.

A mogla je primiti još barem pet pogodaka!

U prethodnom cikusu od četiri utakmice, Rijeka je primila 4 pogotka od momčadi iz vrha ljestvice (Osijek 1:1, Hajduk 2:1, Dinamo 2:2, Dinamo 2:0), dvaput je igrala protiv Dinama.

Sve je jasno uoči današnje utakmice protiv još jedne momčadi koja se bori za ostanak.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.