Nenad Bjelica: Ni po čemu nismo konkurentni Dinamu!

Utorak, 31. kolovoza 2021. 11:19 Napisao/la  SC

Otkada je postao trener Osijeka, Bjelica je do dva uzastopna poraza stalno isticao da je njegova momčad kadra osvojiti titulu prvaka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Osijek je dvama uzastopnim porazima (Istra 1961, Dinamo) kompromitirao poziciju glavnog konkurenta Dinamu za naslov prvaka:

- Kada je poraz zaslužen kakav je bio, onda ga morate prihvatiti i krenuti dalje. Nije se ništa dogodilo što nam se ne događa uvijek u situaciji kada smo na vrhu ili pri vrhu ili kada su očekivanja prevelika. Očito još nismo dorasli takvim situacijama i još moramo raditi na tome da psihološki možemo podnijeti taj pritisak. Ako gledamo realno stanje, onda ni po čemu nismo konkurentni Dinamu, a stvorila se atmosfera kako smo im glavni protukandidat za titulu. Vjerojatno nas taj pritisak u određenim situacijama koči. U ovih godinu dana koliko smo zajedno uz utakmicu više smo osvojili bodova koliko i Dinamo, a dvadesetak bodova više od Rijeke i Hajduka. To je sjajan rezultat. U godinu dana izgubili smo pet prvenstvenih utakmica. Stvarati ekipi još veći pritisak, da oni moraju još više od toga, može biti jako kontraproduktivno. Dečki daju sve od sebe, a to što ponekad na nekoj utakmici izgleda drugačije, to je stvar psihološke blokade, a ne nehtijenja. To su trenuci u kojima se mi još ne možemo nositi s objektivno jačim protivnicima. Mi smo napravili veliki iskorak, a za još nešto više treba vremena. To je određeni proces. Nekad jednostavno pucaš pod teretom velikih očekivanja, a upravo to je ono što nam se trenutno događa. Događalo nam se i prošle sezone kada smo došli u egal s Dinamom. Trebamo svi skupa odrasti. Ono što su naše ambicije i želje je nešto što je zdravo, a praviti pritisak na igrače da oni nešto moraju je kontraproduktivno, kazao je trener Nenad Bjelica za Sportske novosti.

Bjelica je naglo promijenio retoriku, otkada je postao trener Osijeka do dva uzastopna poraza stalno je isticao da je njegova momčad kadra osvojiti titulu prvaka.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.