Nenad Bjelica: VAR mi se ne sviđa i neću biti njegov pristaša nikada

Utorak, 05. travnja 2022. 09:44 Napisao/la  SC

Nakon intervencije VAR-a poništen je kazneni udarac za Hajduk i crveni karton za igrača Osijeka (Lovrić)

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

VAR je spasio regularnost prvenstva dvjema intervencijama u derbiju 29. kola, sudac Fran Jović dvaput je pogriješio.

Prvo je dosudio kazneni udarac za Hajduk, a onda isključio Osijeka igrača (Lovrića) zbog simulacije kaznenog udarca.

Nakon intervencije VAR-a poništen je kazneni udarac za Hajduk i crveni karton za igrača Osijeka (Lovrić), koji je zahvaljujući VAR-u stekao pravo izvesti kazneni udarac koji nije iskoristio Mijo Caktaš.

Drugim riječima, da nije bilo VAR-a sudac bi teško oštetio Osijek na klupi kojega i dalje sjedi veliki protivnik uvođenja VAR-tehnologije u nogomet:

- I dalje mislim da VAR sustav ima dobrih strana, ali i jako puno nelogičnosti i prostora za manipulaciju. I to govorim generalno, ne u vezi ove utakmice. VAR oduzima emociju. A, kada govorimo o ovoj utakmici, da se onaj prekršaj na Lovriću dogodio izvan 16-erca i da je sudac to okarakterizirao kao simuliranje tu se VAR ne bi mogao uključiti i Lovrić bi bio isključen. To je jedna od nelogičnosti VAR-a. Ja taj sustav zovem bijela kava, niti je mlijeko, niti je kava. Ne sviđa mi se od prvoga dana i neću biti njegov pristaša nikada, neovisno o tome je li mi pomogao ili nije. Naravno, poštujem mišljenje onih koji ga smatraju dobrim i sigurno je da se smanjio broj kardinalnih grešaka, ali prostor za manipulaciju i dalje ostaje oko ruke, intenziteta prekršaja, crtanja crta zaleđa, a to najbolje znaju oni koji sjede u VAR sobama, kazao je trener Nenad Bjelica za Slobodnu Dalmaciju

Tablice omogućuje Sofascore