Nenad Bjelica: VAR mi se ne sviđa i neću biti njegov pristaša nikada

Utorak, 05. travnja 2022. 09:44 Napisao/la  SC

Nakon intervencije VAR-a poništen je kazneni udarac za Hajduk i crveni karton za igrača Osijeka (Lovrić)

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

VAR je spasio regularnost prvenstva dvjema intervencijama u derbiju 29. kola, sudac Fran Jović dvaput je pogriješio.

Prvo je dosudio kazneni udarac za Hajduk, a onda isključio Osijeka igrača (Lovrića) zbog simulacije kaznenog udarca.

Nakon intervencije VAR-a poništen je kazneni udarac za Hajduk i crveni karton za igrača Osijeka (Lovrić), koji je zahvaljujući VAR-u stekao pravo izvesti kazneni udarac koji nije iskoristio Mijo Caktaš.

Drugim riječima, da nije bilo VAR-a sudac bi teško oštetio Osijek na klupi kojega i dalje sjedi veliki protivnik uvođenja VAR-tehnologije u nogomet:

- I dalje mislim da VAR sustav ima dobrih strana, ali i jako puno nelogičnosti i prostora za manipulaciju. I to govorim generalno, ne u vezi ove utakmice. VAR oduzima emociju. A, kada govorimo o ovoj utakmici, da se onaj prekršaj na Lovriću dogodio izvan 16-erca i da je sudac to okarakterizirao kao simuliranje tu se VAR ne bi mogao uključiti i Lovrić bi bio isključen. To je jedna od nelogičnosti VAR-a. Ja taj sustav zovem bijela kava, niti je mlijeko, niti je kava. Ne sviđa mi se od prvoga dana i neću biti njegov pristaša nikada, neovisno o tome je li mi pomogao ili nije. Naravno, poštujem mišljenje onih koji ga smatraju dobrim i sigurno je da se smanjio broj kardinalnih grešaka, ali prostor za manipulaciju i dalje ostaje oko ruke, intenziteta prekršaja, crtanja crta zaleđa, a to najbolje znaju oni koji sjede u VAR sobama, kazao je trener Nenad Bjelica za Slobodnu Dalmaciju

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.